Zwift: Ride and run — treeniappi

Eräs Minnan tuttu vinkkasi appia, jolla saa maiseman vaihtumaan, kun juoksee (tai kävelee). Se on niitä paremmissa saleissa käytettäviä appilkaatioita, joissa voit ruudulta seurata kuinka maisema vaihtuu ja muita tulee ohitettua. Tai tulee ohitetuksi.

Mikä parasta, se on ilmainen.

Hieman ihmettelin tuota, koska aika harva asia tässä maailmassa on ilmainen. Jotain maksaa aina. Jos ei rahalla, niin datalla. Asensin moisen kuitenkin iStoresta, kaipa se Googleltakin löytyy. Ilmaisena sitä mainostettiin ja lisätiedoissa kerrottiin, että appi tarjoaa ostoja. Hinta oli ilman mitään sen kummempia esittelyjä 14,99 €.

Sain sen pienen riidan jälkeen asennettua. Kun loi uuden tilin, niin se appi vinkui väärästä salasanasta — mutta päästi silti eteenpäin; eihän se väärä voinut olla, koska vasta luotiin uutta tiliä.

Toinen hankaluus tuli Apple Watchin kytkemisessä. iPad ei löytänyt mitään, mutta iPhone kylläkin. Tieto ei kylläkään siirtynyt laitteiden välillä, joten vaikka tuota mainostetaan (Applelle) toimivaksi myös iPadissä, niin se tarkoittaa vain sellaista ulkoista sykevyötä, joka ymmärtää iPadin.

Minua häiritsi koko ajan, että kun tarjotaan ostoja appissa, niin kuitenkaan missään ei tarjottu. Kyllä, oman avatarin ulkonäön muokkaamisessa, kuin myös erilaisten juoksutapahtumien tarjonnassa, oli lukittuja vaihtoehtoja. Ne yleensä aukeavat sitä mukaan kun suorittaa jotain, tai maksaa. Nyt ei pyydetty rahaa.

Google auki. Löytyihän vastaus. Se ei ole ilmainen, eikä se tarjoa ostoja appissa. Se on maksullinen 14,99 €/kk hinnalla ja siinä on 7 päivän koeaika — joka siirtyy automaattisesti ilman sen suurempia muistutuksia maksulliseksi, kun koeaikaa on kulunut 6 päivää. Jos yrität perua tuon jatkuvan tilauksen vuorokauden 7 puolelle, niin joudut maksamaan kuukauden.

Se toinen maksupolitiikka tulee siitä, että kaikki mahdollinen tiliin liittyvä tieto, yhteystietoja myöten, sekä treenidata, on Zwiftin vapaassa käytössä tästä ikuisuuteen.

Jenkeillä on aina ollut hassu tapa laskea vuorokausia. Plus jos asennat minkä tahansa vastaavaa laskutusta ja tarjousta käyttävän, niin koeaika lasketaan kalenterista. Joten jos asennus tapahtui minuuttia ennen puoltayötä, niin koekäyttöpäivä nro 1 on vain minuutin mittainen.

Moinen saattaisi olla kiva ja ehkä sillä mattotaaperruksen saisi mielenkiintoisemmaksi. Mutta hintaan 14,99 kuukaudessa? Juuei.