Yle ja IPO-uutisointi

Varoituksen sanaa - haistan pientäkään hysteriaa, niin kommentti poistuu. Soisin aiheen pysyvän nimenomaan meta-tasolla. Ainakin mahdollisuuksien mukaan.

Saan tällä hetkellä kymmeniä privoja siitä, että keskustelu kiellettiin Katiskan facessa. Koska en jaksa kirjoittaa samaa asiaa uudestaan ja uudestaan, niin kopypeistaan pari omaani

Vastaus erään omalle seinälle

“Maalimies sanoi minulle, että sähkö on nykyaikaa, etkä mahda sille mitään.”

Hohhoijaa. Vai että nykyaikaa.

Videokuvaaminen on vanha juttu. Sitä on aina harrastettu, Eerikäinen oli tunnettu.

Ongelmaa on, ei sitä kukaan kiellä, mutta kun kytkentä tapahtuu lajissa menestymättömän harrastajan kautta, joka kulkee Oikeutta eläimille järjestön kautta (jonka virallinen tavoite on muuten lopettaa kaikki harrastaminen eläimillä sekä lopettaa lemmikkieläinten pito) ja kun selitykset ovat juoruja, niin ollaan tilanteessa kuin mitä se piikkipantaa esittänyt video väitti: yhdelläkään kun ei ollut piikkipantaa.

“Jos koira ei pure suojahihaa kunnolla, sitä lyödään päähän tai kuristetaan liinoilla.”

Joskus ei vaan jaksaisi… Juujuu, ja tunnetuin tositv-kouluttajakin potkii.

“Rajavartiolaitoksessa koulutetaan virkakoiria hyvin vaativiin tehtäviin, mutta siellä välineitä ei käytetä.”

Juu ei :wink: Ero tulee siinä, että yksikään virkakoira ei toimi IPO:ssa. Vielä 10 vuotta sitten kelpaamattomat raakit ja singerit myytiin nimenomaan virkakoiriksi. Niiltä kun ei vaadita puolikaan sitä mitä IPO:ssa - kuten rauhallista puruotetta, irroitusta käskyllä tai ilman tai edes komennosta puremista.

Yhtä pätevä vertailu olisi opaskoirat.

Haastateltu koirankouluttaja ei muuten ole tehnyt eläessään suojelukoiraa.

IPO:n ongelma on sääntöjen vaatima salamannopea toiminta, myös irrotuksessa. Kuin myös näyttävyys ja vauhti. Se on se mikä pitäisi korjata, ei työkalujen käyttö. Kyse on nyt samasta kiukuttelusta kuin että mopsien nenäleikkauksia ei saisi tehdä tai keisari kiellettäisiin, sen sijaan että puututtaisiin juurisyyhyn.

Tai että raveissa kiellettäisiin raippa, koska osa kuskeista käyttää sitä väärin. Tai metsästys kiellettäisiin, koska osa ei osu vitaalialueille. Mutta annas kun arvaan - siinä se onkin sitten eri juttu :wink: (edit: henkilö harrastaa metsästystä)

Tuossa jutussa ärsytti yleistys. Suurin osa ei käytä piikkiä eikä sähköä. Sen sijaan kapealla huipulla käytetään useammin - mutta puhutaan noin parista prosentista harrastajista.

Privaan vastaus

Minä en ole nähnyt yhtään ainutta vaatimusta kieltää nautojen pito siksi, että eläinsuojeluongelmia tulee näkyviin. En ole nähnyt yhtään ainutta addressia jossa kiellettäisiin koirien pito, koska kotikoira-akselilla tulee vastaan eläinsuojeluongelmia.

Mutta asiavirheitä ovat jo Ylen jutun aloittaja, joka ei edes hatrrasta lajia. Videolla piikkipannoiksi kutsutut eivät olleet piikkipantoja, virkakoirien koulutus ei ole mitä väitettiin ja siksi toiseksi virkakoirien koulutustaso ei ole lähelläkään sitä mitä IPO:ssa on, koiraa ei saada hakkaamalla tekemään innokkaasti mitään ja sellainenkin pikkujuttu, että noita on videoitu jo vuosikymmeniä eikä sähkö ole todellakaan uusi juttu.

Kyse on aiheen takana olevasta asenteesta malliin mikä tahansa operantti koulutus on väärin. Ja vielä vahvemmin siinä, että tuossa tehtiin Oikeutta eläimille järjestön politiikkaa, ei eläinsuojelua. On jossain määrin tragikoomista, että koiranomistajat ajavat nyt sellaisen porukan agendaa, jonka virallisiin tavoitteisiin kuuluu kaiken eläinharrastuksen kieltäminen sekä lemmikkien pidon lopettaminen.

Asiat eivät aina ole sitä miltä näyttää ja yhden ihmisen väitteet eivät aina pidä paikkaansa.

Mutta suurin syy aiheen kieltämiseen on osallistujien kyvyttömyys keskustelemaan aiheesta järkevästi ja kiihkottomasti. Aivan samalla tavalla aihe lähtee, jos aletaan lähtökohtana selittämään miten staffien omistajat tappeluttavat koiriaan tai sekorotuiset eivät kykene ohittamaan riitelemättä - viimeinen toki pitää paljolti paikkaansa ja nyt se porukka sitten selittää koirien kouluttamisesta :wink:

Privavastaus: miksi Katiskassa kielletään keskustelu

Se mitä sinä kutsuit keskusteluksi, oli soihtujen sytyttämistä ja asialla sellaiset, jotka eivät ole eläessään sylikoiraa haastavavammalla mitään tehneet.

Joskus kun keskustelu vaatii, että tiedetään mistä puhutaan. Ja tiedettäisiin edes ongelman kokoluokka. Nyt väitetään sähköä joksikin vallitsevaksi olotilaksi IPO:n puolella ja sehän ei pidä paikkaansa. Sitä on aina käyttänyt pieni osa, siinä ei ole edes mitään uutta. Mutta se ei ole lajin ongelma.

Nyt ei ymmärretä sitä, että

 • kategorinen syyllistäminen ei vaan toimi eikä päde (kuin suunnattoman harvoin ja silloin yleensä puhutaan järjestöistä)
 • suurin keskustelijoista ei tiedä mitään aiheesta
 • pöyristyminen ei ole keskustelua

Minä kärjistän nyt oikein urakalla: asiasta raivoavat sellaiset ihmiset, jotka eivät ole eläessään käyneet yhdessäkään koulutuksessa, joiden koirat raivoavat ohitustilanteissa ja joita ei voi päästää vapaaksi kuin aidatulla alueella. Ja joiden koirat määräävät kaapin paikan kotona, aggrella jos mikään muu ei auta. Siinä on se oman osaamisen taso, jolla arvioidaan mitä muut tekevät.

Olisiko moinen yleistys hyväksyttävää, varsinkin jos siihen yhdistettäisiin vaikka vaatimus kieltää taviksilta sekarotuisten käyttö siksi, että kyvyttömyytensä takia koirat ovat vaarallisia ympäristölle?

Minä olen hieman huono ottamaan vastaan saarnaa ja rajoitusvaatimuksia suomalaisessa greyhoundien ratakoulutuksessa sen perusteella, mitä joku muu on jossain tehnyt, sellaiselta henkilöltä, joka ei ole eläessään edes nähnyt ratakoiraa livenä. Minä olen omat vuoteni saanut riidellä Oikeutta eläimille poppoon, ja muiden petalaiseen maailmaan kuuluvien anti-ihmisten kanssa, että näen samantien agendan asian taustalla - varsin kun kun kyseessä on vanhan toistoa.

Asiat unohtuvat. Kerran saa arvata miksi tämä Palveluskoiraliiton ulostulo tapahtui 2015;

Ei tälläKÄÄN kertaa aiheena ollut IPO:n koulutuskeinot, ei edes vähemmistön käyttämät. Aiheena on TAAS pyrkimys kieltää kattavasti PK-toiminta. Se, että palveluskoiraihmiset kuvittelevat elävänsä umpikuplassa on aivan yhtä surullista kuin että agility luulee sulkevansa muun maailman hallin ovien taakse.

Mitäs sitten kun joku indivudualisti päättää tehdä Ylelle jutun aiheesta miten agin urheilustatus on pelkkää kusetusta ja lopputuloksena kymmeniä koiria vammautuu ja lopetetaan sen takia vuosittain? Onko agilityn julkisuuskuva niin hyvä, että se kestää tuon ilman, että (taas) kerätään kieltoaddresseja ja kootaan lynkkausjoukkoja niiden joukosta, joiden koirat katoavat aamunkoittoon suljetusta hallistakin, jos kaulapannasta päästää irti?

Katiskan facen aloitukset olivat asenteellista kiihkoilua, joissa lähestymistapa oli syyllistävä ja kieltävä. Kukaan ei kysynyt, että olivatko väitteet todellisia, mitä videoilla aidosti näkyi ja voidaanko tapauksia väittää normaaliksi toimintatavaksi - kun lähdette tuolle linjalle, niin se tarkoittaa myös sitä, että jokainen kotikoirien huono kohtelu tarkoittaa, että kaikkia koiria kohdellaan huonosti.

Se, mikä on käsittämätöntä, on idioottien röyhkeys. Kun tehdään sellaista, minkä kaikki tietää kielletyksi, niin tehdään se edes salassa. Oikeutta eläimille poppoo ei välitä videoita, jotka on kuvattu kaukaa ja piilosta. Nuo on kuvattu läheltä. Vatipäät.

Summa summarum: sellaisen asian vaatiminen kielletyksi, joka on jo kielletty, on pelkästään typerää. Sillä perusteella, että joku rikkoo sääntöjä, ei voida eikä saa syyllistää kaikkia muita. En tajua mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää.

1 Like

Kiitos ja aamen @Jagster !

Pitkästä aikaa eilen eksyin facebookin puolelle niin koko seinä täysi joka ryhmässä ja kavereilla tota samaa juttua ( muutamaa poikkeusta lukuunottamatta).

Tänään aamupäivällä katsoin mitä Katiskassa on, samaa keuhkoamista, joka onneksi oli lopetettu.
No, seuraavaksi kuvakaappaus jutusta jossa kiellettiin asiasta jankkaaminen ja ja jakaminen :woman_facepalming:.

Meno on kuin jossain koirat ryhmässä jossa meuhkataan, koska nuoriso on opetettu että heillä on sanavapaus vaikka edellytykset kriittiseen ja asialliseen mielipiteeseen ei edellytyksiä.
Kaikki on niin musta valkoista.

Perheesseeni kuuluu saksalainen jolla harrastetaan ipoilua. Kokemusta jo kuuden vuoden ajalta ja koulutus on tapahtunut positiivisesti höntsäillen.

Haluan vielä lisätä, että en mitenkään puolla eläinten huonoa kohtelua tai kiellä etteikö sitä tapahdu, mutta jos lähde on oikeutta eläimille- järjestön kaltaista niin mulla menee pää jumiin heti.

Tekstin kopypeistaus

Olen viimeisen vuoden tutkinut työkseni Oulun seksuaalirikosjulkisuutta, jota sävyttää vahvasti maahanmuuttovastaisuus. Perusongelma keskustelussa on se, että joidenkin maahanmuuttotaustaisten tekemät törkeät seksuaalirikokset yleistetään helposti voimakkaassa tunnekuohassa koko maahanmuuttotaustaisen väestön ongelmaksi.

Syynä pidetään rasismia ja taustalla on kiistatta myös sitä. Kuitenkin tämä perusdynamiikka - yleistäminen, nopea reagointi, voimakkaat tunteet - näkyy verkkojulkisuudessa myös toisissa tapauksissa.

Eilen Yle uutisoi suojelukoirien koulutuksessa esiintyneestä väkivallasta julkaisten OIkeutta eläimille järjestön saamia salavideoita.

Tästä seurasi voimakkaan tunnepitoisena vellova keskustelu, joka kumpusi osin aiheesta, mutta pitkälti myös ennakkoluuloista tai tietämättömyydestä ja päätyi siihen, että kyseisiin videoihin osallistuneiden + suuren joukon asiaan täysin osallistumattomien suojelua harrastaneiden nimiä ja yhteystietoja julkaistiin nettifoorumeilla ja kehotettiin väkivallan tekoihin heitä kohtaan.
Kuulostaako tutulta? On ehkä terveellistäkin joutua kokemaan, miltä tuntuu istua aiheetta syytettyjen penkillä tietyn ryhmän jäsenenä tai löytää täysin eettisesti kestävällä tavalla harjoittelevan treenikaverin nimi murha.infosta.

Jotta aiheettomat yleistykset eivät kuitenkaan leimaisi koko harrastusta ja väkivaltaan yllyttämiset lisääntyisi, kirjoitan muutaman sanan suojelusta lähinnä teille, joille laji ei ole tuttu ja jotka ehkä kauhistuitte eilisiä otsikoita. En enää harrasta aktiivisesti koirieni kanssa, mutta näemmä koen yhä sen verran sidoksia tuohon puuhaan, että katson jopa jonkin sortin velvollisuudekseni ottaa kerran asiaan kantaa.

 • Kaltaiseni siviilit harrastavat suojelua siksi, että laji on tietyn tyyppisille koirille hyvin palkitsevaa toimintaa. Juuttihihan pureminen ja maalimiehen kanssa kamppailu on vahvalle koiralle parasta mitä se tietää.
 • Suojeluun valikoituvat koirat eivät ole tavallisia seurakoiria, vaan kyse on myös viranomaisten voimankäyttötehtäviin soveltuvista roduista.
 • Juuri siviilien harrastus- ja koetoiminnassa valikoituvat jalostukseen ne koirat, joiden katsotaan periyttävän myös virkakäyttöön sopivia yksilöitä. Kaikkialla maailmassa viranomaiset hankkivat koiransa siviilikasvattajilta - ilman siviilien harrastamista, meillä ei siis olisi viranomaiskäyttöön sopivia koiria.
 • Tästä syystä siviiliharrastamisessa jäljitellään tilanteita, jotka tosielämän viranomaiskäytössä tuottavat painetta koiralle. Maalimies esimerkiksi juoksee uhkaavasti huutaen ns. pitkässä liikkeessä koiraa kohti, koska tosielämässä tuskin kukaan haluaisi poliisikoiraa, joka rosvon karjaistessa kääntyisi karkuun.
 • Harrastamisen pyrkimyksenä on näin säilyttää palveluskoirakanta elinvoimaisena ja myös vaativaan työkäyttöön sopivana.

Näistä em. syistä siviilien suojeluharrastamisen tukeminen on tärkeää. Samoin ne selittävät, miksi suojeluun lajina kuuluu osioita, jotka tuottavat painetta koiralle.

Vaikka suojeluharrastuksessa tuotetaan painetta koiralle, kaikista harrastuskoirista juuri suojelukoirat ovat kuitenkin kiihkeimmin vetämässä päästääkseen harrastuskentälle. Miksi? Jos koiria jatkuvasti peloteltaisiin, pahoinpideltäisiin ja kohdeltaisiin kaltoin, ne tuskin haluaisivat sellaiseen paikkaan mennä. Kun puhun paineesta, en siis tarkoita väkivaltaa.

Koira haluaa mennä harrastuskentälle, koska se koulutetaan pienestä pitäen ja vaiheittain niin, että se saa tuntea olevansa vahva ja kykenevä voittamaan maalimiehen. Koulutus lähtee liikkeelle yksinkertaisesta harjoituksesta, jossa pieni pentu tuodaan kentälle ja heti sen ensimmäisen kerran haukahtaessa kaukana olevalle maalimiehelle, tämä hätkähtäen perääntyy muka pelästyneenä. Jo muutaman kuukauden ikäiselle pennulle siis tuotetaan käsitys, että sen on mahdollista voittaa aikuinen mies ja tämän tunteen kouluttaja haluaa koiralla säilyvän koko sen harrastusuran ajan. Koulutuksen edetessä koira joutuu kohtamaan haasteita, mutta jokainen harjoitus päättyy haasteiden voittamiseen ja koiran onnistumiseen, niin että koira saa edelleen tuntea olevansa maailman vahvin.

Suojeluharrastuksessa on käytetty kiellettyjä välineitä ja kohdeltu koiria asiattomasti tai koulutettu asiantuntemattomasti. Tätä ei voi kiistää. Se ei kuitenkaan ole arkipäivää jokaisessa lajia harrastavassa ryhmässä tai kentällä. Koirankoulutus on kaikissa lajeissa muuttunut radikaalisti viimeisen 20 vuoden aikana ja positiivinen vahvistaminen on arkea tänä päivänä myös suojeluharrastajien parissa.
Monista ihmisistä hihaa pureva ja maalimiestä haukkuva koira on hurjan näköinen, ja tästä syystä lajiin on helppo liittää ennakkoluuloja ja se voi synnyttää myös pelkoa.

Kannattaa kuitenkin tutustua itse lajiin, ennen kuin osallistuu väkivaltaa ja vihaa lietsoviin keskusteluihin.

Varmistamaton kommentti Royal Caninilta:

Tietoomme on tullut videomateriaalia, jonka mukaan suomalaisessa koirankoulutustilanteessa on sovellettu sellaisia koulutusmenetelmiä sekä koirankoulutusvälineitä, joista irtisanoudumme täysin. Näiden tietojen pohjalta olemme purkaneet yhteistyösopimuksemme Saksanpaimenkoiraliiton kanssa, sillä tällainen toiminta on vastoin sekä yrityksemme eläinten hyvinvointikäytäntöjä että yleistä eläinsuojelulainsäädäntöä.

Että näin. Kuka vielä väittää, että vaikutus ei ole koko harrastukseen? Että kiitosta vaan, Oikeutta eläimille saavutti yhden välitavoitteen.

1 Like

Oikeutta eläimille aloitti Facessa maksetun mainoskampanjan tismalleen käsi kädessä Ylen uutisoinnin kanssa. Hyvin ajoitettu, mutta ei yllättävää.

OE:n vaatimus on ihan selvä:

Vaadimme, että Kennelliitto asettaa alan kokeet ja kilpailut tauolle , kunnes koulutuksen järjestäjät voivat uskottavasti osoittaa, että harjoitustavat ovat muuttuneet pysyvästi.

He vaativat kaikkia koulutettavia kokeita tauolle, vaatimus kattaa sitten myös mm. tokon ja agilityn, ja salliminen vaatisi toimenpiteitä, jotka ovat mahdottomia toteuttaa. Eli koirien kanssa harrastaminen koulutettavissa lajeissa pitäisi lopettaa kokonaan.

Alkaako nyt selvitä mistä tässä showssa on aidosti kyse…

1 Like

No, lopettaisi sitten näyttelytoiminnan samaan syssyyn. Ja kieltäisi brakyrodut kokonaan .

Minulle ilmoitettiin Twitterin puolella, että jos on OE:n vetoomusta (ja ylipäätään OE:tä) vastaan, niin on eläinrääkkäyksen puolesta,

Niin varmaan sitten. Maailma on aina helpompi ymmärtää, kun se on totaalisen mustavalkoinen, me vastaan kaikki muut.

Kun sakemanniliitto laittaa nyt toimintansa suojelussa seis (paitsi, että suurin osahan ei ole alajaostojen toimintaa), niin se sitten kertoo kahdesta asiasta:

 • myönnetään ongelman laajuus
 • kaikki korjaantuu

Paitsi että hommahan toimii kylläkin Palveluskoiraliiton sateenvarjon alla ja se poppoo on hissukseen. Ja suurin osa IPO:ssa on kylläkin maleja ja sakut ovat vähemmistössä.

Mutta järjestötason on sanouduttuva selvästi irti moisesta. En muista kenenkään vaatineen MTK:ta irtisanoutumaan nautojen eläinsuojelutapauksista ja keskeyttämään maidon tuotanto. Lopen koirasusijupakka ei myöskään herättänyt minkäänlaista kiihkoa somessa .

Jotensakin tuntuu nyt vahvasti siltä, että tässä on ihan pientä kaksoisstandardia ilmassa. Johtuisiko siitä, että korttipakkaa on näpelöity :crazy_face:

No, ehdottoman iso enemmistö tavan harrastajia tässä laskun maksaa.

Ja sitten otetaan EO;n suunnasta poliisi valokeilaan:

Ei sentään vaadita virkakoirien toiminnan keskeyttämistä…

Kannattaa kiinnittää, paitsi tietysti tuon kivulla ja pelolla koulutetun elekieleen, myös tähän:

Maa- ja metsätalousministeriö on linjannut, että käyttää voidaan korkeintaan kahdeksan millin piikkejä, joiden päät on pyöristetty.

No, pääsit sentään murhainfon sivustolle, kun katiskassa menit kieltämään OEjn julkaisun ja keskustelun :woman_facepalming:.

Mä olen valmis poistumaan koko netistä kohta. Lähettäkää savumerkkejä jos on asiaa.

1 Like

Pääsinkö :rofl:

edit; näämmä; se on yksi neiti, joka lähti ovet paukkuen kun keskustelu kiellettiin.

1 Like

Mä en varmaan haluaa tietää mikä tuo on, mutta kysyn silti. Mikä on murhainfosivusto?

murha.info on sellainen alibityyppinen sivusto, joka kerää murhajuttuja ja esittelee niitä. Mainosnäyttöihin sen bisnesidea perustuu. Sitten siellä on foorumi, joka… no, sanotaan näin: on laadultaan juuri sellainen kuin mitä voi odottaa moiselta sivustolta, kun kirjoitetaan anonyyminä.

heppaihmiset tuntee hevostalli.netin ja siellä varsinkin seniorit-osaston; se on siisti verrattuna murha.infon foorumiin.

1 Like
Kopypeistaus

Julkaisin pari päivää sitten suojelua käsittelevän tekstin, jota jaettiin verkossa aika laajasti, myös tällä palstalla [Wanhanajan keskustelupalsta, alunperin saksanpaimenenten ja nimenomaan suojelussa]. En enää harrasta aktiivisesti, enkä näitä keskusteluja ole ehtinyt juuri seurata. Sen verran kuitenkin, että homma näyttää olen pitkälti entisenlaista: koiraharrastajat keskittyvät ensisijaisesti heittelemään hiekkaa toistensa silmiin.

Perheessäni seuraavat koirat tulevat todennäköisesti olemaan aivan muuta kuin työkoiria, mutta sen verran rakkautta kuitenkin tunnen vahvoja, työkykyisiä palveluskoirarotuja kohtaan, että näiden rotujen parissa harrastavien tulisi oikeasti viimeistään nyt ymmärtää kuinka marginaalinen joukko tässä yhteiskunnassa olemme ja miten vähän ihmiset tietävät palveluskoirista tai niiden kanssa tehtävästä työstä. Tämä on pienen pieni hiekkalaatikko.

Suurimmalle osalle ihmisistä koira on koira, riippumatta siitä onko se villakoira, mopsi vai malinois. Näihin ihmisiin on aivan turha suhtautua vähätellen tai ylimielisesti, sillä he ovat kuitenkin enemmistö ja demokratiassa enemmistö päättää myös laeista.

Itseni havahdutti eläinsuojelulain pykälä, jossa kielletään koirankoulutuksessa koirien tarpeeton kiihdyttäminen. Tämän pätkän siteerasi minulle eräs kirjoittaja juuri suojelukoulutukseen liittyen.
Tämä eläinsuojelulain kohta kuitenkin koskee mitä suurimmassa määrin koko palveluskoiraharrastusta, riippumatta koulutusmenetelmistä. Ja oikeastaan kaikkea koiraharrastusta, myös agilitya, tokoa, paimennusta - lukuunottamatta ehkä näyttelytoimintaa.

Jos lakia tulkitaan tiukan kirjaimellisesti, yhteiskunnassa ei ole tilaa sellaiselle koiraharrastukselle, jossa käytetään leikkimistä tai saalispalkkaa koiran motivointiin. jos koiria ei saisi harrastustoiminnassa kiihdyttää, jokainen voi miettiä millaiset yksilöt päätyisivät tällaisen harrastamisen kautta jalostukseen ja mitä se tekisi roduille.

En itse asiassa ymmärrä, miten tuollainen muotoilu on lakiin päässyt kun meillä on kuitenkin ainakin kolme etujärjestöä, kennelliitto, spkl ja spl, joiden pitäisi pyrkiä vaikuttamaan juuri tällaisiin keskeisiin linjauksiin.

Tämä kuitenkin kertoo siitä suunnasta, mihin yhteiskunnassa ollaan menossa. koirien halutaan olevan helppoja ja yhteiskuntakelpoisia. ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä, että kaikista koirista ei millään määrällä koulutusta eikä millään metodeilla, kielletyillä tai sallituilla, tehdä vaativaan työkäyttöön sopivia. se vaatii koiralta myös tiettyjä ominaisuuksia.

siksi palveluskoiraharrastajien tulisi vaatia myös etujärjestöiltään aktiivista yhteiskunnallista vaikuttamista ja viestintää siitä, miksi erilaisia lajeja harrastetaan, miten harrastetaan ja mikä on sen merkitys tiettyjen rotujen elinvoimaisuudelle ja työkykyisyydelle.

omakin energia kannattaisi välillä suunnata hiekkalaatikon ulkopuolelle ja uhrata ajatus myös sille, mihin maaleihin palloja onkaan pelaamassa.

Tuosta tuli juteltua muualla sen jälkeen kun yksi OE-hemmo tuli samalla aiheella silmille; greyhoundharrastaja, vaikkakin jo entinen, kun on maukas kohde.

Se, että koiraa ei saa kiihdyttää, koska stressiä ei saa aiheuttaa, tarkoittaa juurikin sitä, että kaikki harrastaminen loppuu (edelleenkin - se nimenomaan on Oikeutta eläimille ja muun PeTA-maailman tavoite).

Vinttikoitaa ei saa viedä radalle, koska se kiihtyy. Metsästyskoiraa ei saa käyttää, koska ne kiihtyvät. Agility-koiria ei voi viedä esteille, koska ne kiihtyvät. Samalla loppuu sitten virkakoirienkin käyttö.

Eikä se siihen jää. Samaan tietä menevät hevosetkin, ja kanit. Käärmeet ehkä saavat olla, kun niitä ei kiihdytä aina edes ruokakaan-
,
,Tämä on se mitä nyt ei ymmärretä. Se, että muutama mulkku ei piittaa, on oma juttunsa. Mutta se, että harvinainen tapaus harrastajamäärissä mitattuna laajennetaan koskemaan kaikkea toimintaa, kusee sitten kaikkien nilkoille.

Sanon taas - lukekaa se OE:n vetoomus, jota jaetaan maksettuna mainoksena tarkalla kohdennuksella, mitä siinä oikeasti lukee. OE toteutti tämän tempauksen harkitusti ja aikataululla ja nyt sitten kirkkain silmin väitetään, että yleisellä tasolla ilmoitettu toiminnan kieltäminen muka koski vain ja ainoastaan suojelua/IPO:a - se poppoo hallitsee työnsä eikä se ollut vahinko.

Virtuaalifemma vetoa, että kun OE itselleen sopivassa tilanteessa käyttää nyt hankkimansa allekirjoitukset, niin se ei keskitykään pelkästään sähkön ja monon käyttöön suojelukoutuksessa.

Linkitetyssä jutussa sanotaan, että koiraharrastajat keskittyvät heittämään hiekkaa toistensa silmille. Se on vähättely. Koiramaailma on aina keskittynyt puukottamaan toisiaan - ja nyt sillä taipumuksella jengiä viedään OE:n toimesta kuin pässiä teuraaksi .

2 Likes

Kennelliiton hallitus päätti kokouksessaan tänään 28.2.2021 keskeyttää toistaiseksi kaiken suojelukoirakoulutukseen ja -kokeisiin liittyvän toiminnan.
Toimintaa voidaan jatkaa, kun havaitut puutteet toiminnassa on selvitetty ja korjattu, ja kaikki toimintamallit kehitetty eläinten hyvinvointilain mukaisiksi, eläinten hyvinvointia tukeviksi.
Tiedotamme lisää, kun asiasta on uutta tietoa.

Yleistäminen sitten onnistui. Kannattaa ottaa oppia miten OE asian hoiti, tyylipuhdas suoritus.

OE muuten vaatii koko organisaation vaihtoa sellaisiin henkilöihin, jotka kannattavat vain positiivista vahvistamista. Kun sopivia temppukouluttajia ei löydy, niin seuraava vaatimus on IPO:n kieltäminen.

Ottakaa kellosta aikaa kun agility on tähtäimessä. Ja ei, tämä ei ole salaliittoa, vaan täysin normaali PeTA:n toimintamalli, jota (menestyksekkäästi) toteutettu muuallakin maailmassa.

1 Like

Käsi ylös kuka on yllättynyt siitä, että asia levahtaa nyt käsiin kuin pullataikina? Odotan jännityksellä, että OE alottaa samanlaisen kampanjan kieltääkseen opaskoirat.

Lähetin yhdelle minua ahkerasti maalittavasta mailin, jossa on kuvakaappaus hänestä tekemässä jotain, joka varmaan tavisten mielestä on hapettamista, sekä lainauksen kirjoituksestaan, jossa esittele jääkautta koiran tapakoulutuksessa. Taas kerran käsi ylös kuka on hämmästynyt, että neiti hävisi totaalisesti minun näkyvistäni somen puolella :rofl:

Mutta tuostahan tietysti OE ja sen noin 60 tuhatta komppaajaa saisivat vatn vettä myllyynsä, koska sehän todistaisi kuinka kattavasti koiria pahoipidellään.

Alan suoraan sanottuna olemaan aika tympiintynyt aiheeseen.

Tämä vlog ei ole huonoimmasta päästä:

Tämän päivän saldoa:

 • Kennelliitto, Palveluskoiraliitto ja Saksanpaimenkoiraliitto eivät saa selvittää ja ohjata suojelukoulutusta ja asennekasvatusta, koska ovat itse ongelma, vaan se täytyy tapahtua sellaisten toimijoiden suunnasta, jotka eivät a) harrasta koiria ja b) eivät kouluta koiria
 • Jos ei tuomitse julkisesti tapahtunutta ja irtisanoudu suojelusta, niin on sademetsien suojelua vastaan

Vitut, mulle riitti aihe. Suljen tämän, koska ei tule mitään uutta asiaa.