Yksityiset kommentit ketjuun

Jokaisessa ketjussa on mahdollisuus kommentoida yksityisesti. Se pistetään päälle koko ketjua koskevaksi viimeisen kommentin alla näkyvästä työkalupalkista

Isommilla ruuduilla nappula näkyy suoraan:

Pienemmillä ruuduilla, siis puhelimilla, mennään alasvetovalikon Ketjun hallinta kautta:

Vaikuttaa koko ketjuun

Yksityiset vastaukset vaikuttaa koko ketjuun. Joten vastaat sitten suoraan jollekin ihmiselle, tai kommenttina ketjuun, niin jokainen pysyy yksityisenä.

Yksityisyys tarkoittaa tässä sitä, että vastaus näkyy siinä kontekstissä, johon sen kirjoitat. Joten suora vastaus jollekulle, tai tägäämällä, näkyy vain sille nimenomaiselle ihmiselle.

Jos kommentoit normaalisti ketjuun, niin kommenttisi näkyy vain aloittajalle.

Tuo kannattaa hieman pitää mielessä, että ”salaisuus” näkyy oikealle kohteelle

Kun olet laittanut yksityiset vastaukset -asetuksen päälle, niin se pysyy päällä kunnes näpäytät sitä uudestaan ottaaksesi sen pois päältä. Joten sitä ei kannata unohtaa.

(Käytettävyyden suhteen moiset piilotetut vastaukset pitäisi olla vaikka eri taustavärillä, mutta taas kerran — minulta ei kysytä)

Koska kannattaa käyttää?

Ylipäätään privat kannattaa laittaa privoina. Ei ketjuun, jolloin alkaa olla hieman epäselvää, että kuka on vastannut mitäkin julkisesti tai muilta piilossa.

Joskus kuitenkin on helpompi tai järkevämpi vastata piilotettuna ketjuun. Kuten jos haluaa vaikka tähdentää jollekin kommentoijalle miksi jotain asiaa ei ole avattu sen enempää. Tai jotain vastaavaa.

Jos en ylläpitäjän haluaisi, että moista käytetään, niin en olisi otttanut sitä käyttöön. Mutta toivon kuitenkin määrättyä harkintaa sen kanssa — jo ihan siltäkin kantilta, että läheskään aina salaiset asiat eivät aidosti ole salaisuuksia

Itselläni tuolla saattaisi olla tarvetta esimerkiksi määrätyissä ongelmajutuissa, joissa voin pyytää oikeassa yhteydessä tarkentavaa lisätietoa, jolla ei ole merkitystä kenellekään muulle.

Rehellisesti sanottuna, en usko, että tuolla toiminnalla on paljonkaan käyttöä täällä, kun suurempi ongelma on saada porukka ylipäätään vastaamaan :rofl: mutta onpahan olemassa.

1 Like

Yksityisille vastauksille ei ole nykyisellään mitään käyttöä ja vain lisää turhaa sälää valikoihin.

Se on kuitenkin otettavissa takaisin käyttöön tarpeen vaatiessa, jos joku (tai minä) kokee sen hyödylliseksi.

Mahdollisuus yksityisiin vastauksiin ketjuun poistuu seuraavalla päivitykierroksella.

Ja sitten yksityiset vastaukset palasivat, ainakin hetkeksi. Minulla itselläni kun saattaa olla tarvetta moiselle.

Miten piilotettu ylipäätään näkyy?

Ei mitenkään. On täysin mahdotonta tietää mikä vastaus on yksityinen ja mikä julkinen.

Ei jatkoon. Poistan seuraavalla päivityskierroksella. Anteeksi turha kohina ja päivitän tämän ketjun vanhemmaksi, niin ei hypi turhaan silmille.