Yhdellä muutoksella voi olla uskomattomat vaikutukset jaksamiseen, painoon ja

Moni on paininut ylipainon kanssa vuosia ja kokeillut erilaisia laihdutuskuureja. Kun ateriarytmi pannaan kuntoon, heille on aikamoinen yllätys huomata, miten usein ja miten paljon oikeasti saa syödä, vaikka haluaisi pudottaa painoa.

Ööh… ei. 3500 kcal on 3500 kcal vaikka kuinka jakaisi sen useammalle aterialla. Kyse on siitä, että saadaan pidettyä näläntunnetta kurissa ja napostelu saatetaan saada vähenemään. Ja siitä, että suurin osa niistä 3 tunnin välein syödyistä ruoka-aineista ei aidosti sisällä hyödynnettävää energiaa.

Keho uskaltaa pitää aineenvaihdunnan käynnissä, kun se tottuu siihen, että ruokaa tulee tasaisesti, eikä tarvitse pitää kiinni energiavarastoista ja odottaa seuraavaa nälänhätää.

Ööh… ei. Kyse on hieman samasta kuin miksi koirien ylisyöttäminen saattaa laihduttaa. Suolisto toimii nopeammin. Mutta se on ruuansulatuksen heikkenemistä, ei aineenvaihdunnan paranemista ajatuksella, että yhtä äkkiä maksa jättääkin liian rasvan ja sokerit muuttamatta läskiksi, vaan hävittää ne erittämisen kautta. Ja edelleen – syötyjen ruokien hyödynnettävät kalorit…

Aineenvaihdunta jumittuu myös jos ateriat korvataan pitkin päivää jatkuvalla syömisellä ja napostelulla.

Käsittämätön toteamus. Jos aineenvaihdunta jumittuu päälle, niin energiakulutus lisääntyy. Jos aineenvaihdunta jumittuu pois päältä, niin mitään ei tehdä – ei energiaa, ei läskiä. Taas kerran sotketaan asioita laittamalla yhtäläisyysmerkki insuliinin ja aineenvaihdunnan välille.

Tuon kaiken on koostanut toimittaja diabetesliiton ravitsemusterapeutin mahdollisesti sanomisista. Ongelma on siinä, että nyt aletaan änkemään diabeetikkojen verensokerin säätelyä tavis-laihduttajiin. Edellä mainitut eivät muuten tuollaisenaan päse edes kaksotyyppiin ja metaboliseen oireyhtymään.

1 Like