Why Canadians Can't Bike in the Winter (but Finnish people can)

Lyhyesti: talvi ei millään tavalla estä pyöräilyä, jos pyörätiet hoidetaan ja reitit ovat sellaisia, että ei joudu autoliikenteen joukkoon.

Tuossa videossa oli yksi selvä puutos, mutta se toki johtui siitä, että video on enemmänkin vittuilua Kanadalle. Kanada on toki monessa suhteessa erilainen (ja parempi) kuin USA, mutta siellä liikenne sekä joukkoliikenne on jenkkien tapaan suunniteltu henkilöautoille.

Se puute tuli siitä, että Oulun keskusta-alue ei ole Suomi. Videossa vertailtiin myös Oulun ja yhden kanadalaisen kaupungin asumistiheyttä, mutta ohitettiin täysin ne erot mitä kaupunki kuntana eli byrokraattisena alueela ja kaupunki asumiskeskittymänä tarkoittavat.

Videossa on noin 5 sekunnin pätkä Tampereelta. Eikä mitään Helsingistä. Ymmärrettävää, koska se olisi vienyt pohjan videolta — ainakin vertailuna miten paljon paremmin Suomessa asiat hoidetaan kuin Kanadassa. Tampereesta en tiedä, mutta Helsingissä ei pääse talvella oikein ajamaan autollakaan ilman nelivetoa, ja fillareilla vielä vähemmän.

Puhumattakaan kaupunkisuunnittelusta, jossa Helsingissä syntyy aina raivo, jos edes mainitaan polkupyörät.

1 Like

Talvipyöräilyn gear-vaatimusten esittely oli loistava :joy:

Eli tuossa kusee videon nimi? Tai no, sanottiinhan videossakin, että suomalaiset pystyy asiaan, johon muut ei pysty. Mutta koska muuten siinä puhuttiin koko ajan Oulusta eikä Suomesta, niin en kiinnittänyt asiaan huomiota.
Ja joo, Helsinki on asiassa Toronto-tasolla. Tai oikeastaan heikompi.