Werraton kuivamuona

Minkälaisia ajatuksia herää tästä ruoasta?

Ruokien koostumus ja sulavuus ovat vertaansa vailla ja kullekin koiraryhmälle tarkasti mietityt ja tuotetut.

Wat? Ei taas tätä.

1 Like

Eli mitä?

Tuoteseloste kiinnostais enemmän kuin mitkään myyntitekstit, mutta sitä ei ole vielä nähtävillä.

1 Like

Myyntitekstit olivat jo niin karseaa luettavaa, että ehkä parempikin ettei näe tuoteselosteita.

Onko huononnuksien kehuminen jotenkin uusi musta? Vai kertooko se osaamattomuudesta? Täytyy ottaa päikkärit ennen kuin perkaa mainokset, mutta sitä ennen voitte vaikka keskittyä väitteeseen, että matala tuhka, joka on koko mineraalimäärä, olisi jotenkin hyvä asia.

Mutta muutoin… odotan tuota ruokaa markkinoille, koska se tuonee lisää asiakkaita.

Ja kun negalinjalla mennään, niin miksi halutaan ehdoin tahdoin tehdä huonompaa kuin mitä maailmalla on? Jos syynä on tuotantokulut, niin olisiko kannattanut keksiä muu sovellus?

Tähdennän edelleenkin, että kaikki seuraava koskee ruuan mainosta, ei ruokaa. Ruuasta itsestään ei ole tiedossa mitään muuta kuin vähin mahdollinen. Silti pidän hieman hämmäsyttävänä sitä, että

  • lightia kutsutaan aikuisten ylläpitoruuaksi
  • ylläpitoruokaa kutsutaan aktiiviruuaksi
  • ette halua kuulla miksi kutsun heidän lightiaan (vinkki: ajatukset liikkuu tasolla ruokintavirhe)

Oliko taas rasva liian kallis menoerä?

Yhden plussan löysin tuotteistuksesta: tehdään pienet pussit pienemmällä pelletillä.

Jeps.

eläinperäisen proteiinin lähteitä ovat kokonainen tuore kananmuna ja siipikarja

En jaksaisi kerta toisensa jälkeen tätä tuoreutta kuivamuonassa. Se mitä valmistaja yrittää sanoa on, että he eivät käytä kananmunajauhoa. Lopputulos kuitenkin on kananmunajauhoa.

Toivottavasti kanamunaa ei todellakaan ole niin paljon kuin mitä annetaan nyt ymmärtää painottamalla munan merkitystä. Se herättää minulla yhden ja vain yhden kysymyksen: onko paikallista broileria todella niin vähän, että ruoka on paikattava munilla ja härkäpavulla?

Kananmuna on koiralle parasta proteiinia, sillä sen aminohappokoostumus vastaa parhaiten koiran tarpeita

Väärin. Kananmuna ei ole sen kummallisempaa kuin liha. Kypsää kananmunaa käytetään vertailuarvona sulavuutensa takia, ei siinä sen kummallisemmasta ole kyse. Ja koko ajan vahvistuu pelko, että lihaa korvataan nyt kananmunalla – suolistoherkille ja piereskelijöille tuo on ihan realistinen riski.

Kananmuna on heikompaa kuin liha, koska se proteiinipitoisuus on matalampi. Kun ruuan minohappokoostumus on saatu pieleen vähällä lihalla ja liialla viljalla ja härkäpavulla, niin kananmuna ei korjaa sitä. Tämä on perusmatematiikkaa, jonka niiden useiden asiantuntijoiden olisi suonut osaavan (oikeasti, mihin reseptiikka tarvitsee useampaa ihmistä?).

Kysymys on sa,asta kuin että pielessä olevaa Ca/P-suhdetta ei pysty korjaamaan Ca/P-tasapainotetulla tuotteella – ihan siksi, että sen lisän kalsium ja fosfori nostavat koko ajan sitä pielessä olevien määrää. Sama tapahtuu pielessä olevalla aminokoostumuksella.

Toki korjaaminen onnistuu, kun kananmunan määrä ylittää mm. härkäpavun määrän. Ja taas herää ihmettely käytetyn munan määrästä.

Kananmunan kuori on luonnollinen kalsiumin lähde

Niin on kalkkikivikin. Ja nyt pelottaa. Koska ylituotantomunia käytetään raaka-aineena (joka on sinällään vain järkevää, määrättyyn rajaan asti), niin ilmeisesti kalsium on sitten haettu sieltä. Tässä valmistaja ottaa aivan tolkuttoman riskin. Se näkyy kylläkin analyysissä (femma vetoa, että ilmoitettu määrä tulee kuitenkin reseptistä laskettuna), mutta sulavuudessa on todella paljon kysymysmerkkejä. Oikeastiko mennään riskillä, että koira saa ylipäätään tästä kalsiumia?

Tuotantoteknisesti kuorien mainonta perustuu vain siihen, että he käyttävät kokonaisia munia eikä kuoria voi välttää. Siitä piti sitten keksiä myyntiväite. Toivottavasti hintaetu on niin selvä, että tuo kannatti.

Kuorittu kaura, ohra, pellava, kuorittu härkäpapu ja peruna antavat koiralle tärkeitä hiilihydraatteja ja kuituja

Lipsahti varmaan listasta, että harkäpapu on kylläkin proteiinilisä – olisiko se riidellyt liikaa eläinproteiinimainoksen kanssa? Samaa tekevät myös muut, mukaanlukien pellava.

Jakaminen noin moneen osaan on kikkailua, joka ei anna mitään lisäarvoa, mutta nostaa lihan nätisti valmistusainelistan ykköseksi. Härkäpapu ja ohra tulevat olemaan melkoinen kysymysmerkki ruuansulatukselle.

Optimaalinen kuitupitoisuus ja monipuoliset kuidun lähteet yhdessä hyvin sulavien hiilihydraattien kanssa ruokkivat suoliston mikrobistoa

Suomeksi: sulamattoman ruuan osuus on poikkeuksellisen korkea. Taatusti ruokkii paksusuolen bakteereja – mutta ruokkiiko halutulla tavalla?

Paras proteiini-rasvasuhde

Minä sanoisin, että yksi huonommista markkinoilla ja haastaa Lupan sekä perus-Orlandon. Tehdään paikallisenä tuotantona markettilaatua? Ihan oikeasti taas – olisikohan strategia vaatinut hieman hiomista?

Optimaalinen aminohappokoostumus

Tämän väitteen pohjana on kananmuna ja se jo kaatuikin

Kaura ja härkäpapu kuorittuna

Merkityksetön, mutta aiheutti minulla riemastuttavan reaktion ja kahvit (lähes) näppäimistölle. Ne on pakko kuoria, niitä ei voi laittaa tuotantoon kuorimatta, kuten kananmunat. Ei sitten koettu tarpeelliseksi sanoa, että linnut on teurastettu ja kynitty (siis… onhan ne kynitty, koska muutoin RC:n höyhenjauho saa vakavasti otettavan kilpailijan).

Matalat tuhkapitoisuudet (6-7 %)

Tämä on varsinainen vakavasti otettava asia ja antaa pelottavan viitteen kananmunan kuorien merkityksestä, sekä viljojen roolista.

Tuhka on sama kuin mineraalien kokonaismäärä. Matalampi tuhka kertoo, että ruuassa on vähemmän mineraaleja kuin muilla. Nyt toivotaan, että ero tulee makroista (kalsium, fosfori jne), jolloin ongelmat ovat vähäisempiä – matalampi kalsium sulavuudeltaan kyseenalaisesta lähteestä ei saa hyppimään riemusta tasajalkaa – koska jos parin kolmen prosenttiyksikön ero muodostuu hivenistä, niin jatkon saa hoitaa Ruokavirasto. Se nimittäin tarkoittaisi silloin sitä, että ruoka olisi käytännössä hivenaineköyhää.

Muistutan, että minä osaan (lähes) ulkoa FEDIAF:n määräykset täysrehuille ja tiedän mitä kokonaistuhkan leikkaaminen tekee ruualle. Muotoillaan näin – sama hopeopaattistyyppinen lähestymistapa, joka näkyy rasvassa, vaikuttaa tässäkin.

Hyvinvointia nivelille glukosamiinista ja kondroitiinisulfaatista

Tämän pätevyys tiedetään vasta kun tuoteselosteet on julki. Kuka haluaa aloittaa vedonlyönnin määristä?

Vahvistusta sydämelle tauriinista

Ihanko totta? Haluatteko perustella väitteen? Nyt taisi lipsahtaa kyseenalainen terveysväite.

Optimoidut vitamiini- ja kivennäislisät

Jos ne optimoitu samalla tavalla kuin proteiinien ja rasvojen suhde, niin optimointi tarkoittaa tuotantokuluja, ei syöjää.

Ei sisällä vehnää, soijaa tai riisiä

Ei niin. Sisältää kauraa, ohraa, pellavaa, härkäpapua ja perunaa. Toedän, että Loimaalla viljellään vehnää, mutta oliko se liian kallista? Ja olisiko soijan ja riisin suhteen ollut ikkiriikkisiä toimitusvaikeuksia Etelä-Suomesta? Ruoka ei myöskään sisällä bataattia eikä kengurua.

Kyllä, minulla on henkisiä ongelmia älyttömien ja totaalisen turhien mainosväittämien kanssa.

  • Ravitsemusasiantuntijan suunnittelema koostumus

Muotoilen asian näin. Toivottavasti oli halpa.

1 Like

En oo vielä nähnyt kaupoissa. Ihan uteliaisuudesta olis kiva nähdä pussin kylki :joy:

Firman mainoksesta:

Werraton on ravitsemuksellisesti ylivertainen aikuisen koiran täysravinto

:love_you_gesture:

1 Like

11 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Närästystä ja muuta

Olen hiemän häkeltynyt kun luin katiskan puolelta kommentteja tästä werrattomasta nappulasta.

Sitten uteliaisuuteni voitti ja menin lukemaan kaikkien ruokien sisällöt.

Ei, ei olisi kannattanut. Mietin, että kuka hitto syöttää tuolla hinnalla ja noilla ravintoarvoilla PELKÄSTÄÄN werratonta?
Juu, kyllä sillä varmasti hengissä pysyy, ei siinä mitään.

Mutta 50/50 mallilla saat kyllä edullisempaakin ja parempaa nappulaa. Tai mistä minä olen minkään paremmuudesta sanomaan.

Jos puhutaan esimerkiksi allergisesta koirasta, otetaan vaikka atopia. Niin siinä kohtaa ruuasta pitää saada riittävästi proteiinia ja rasvaa sekä hivenaineita, että elimistö pystyy rakentamaan toimivan pohjan.

Tolla vehnättömän allergisen ruualla ei ilman lisiä tee kyllä mitään.

1 Like

Minä olen häkeltynyt vain siitä, että kun päästään aloittamaan tyhjältä pöydältä ja valinnanvaraa olisi ollut, niin miksi ei tehdä hyvää.

1 Like

2 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Tiineen nartun läähätys ja tärinä

Rovion mainoksesta:

Tiesitkö, että Rovio Pet Foods on ainoa valmistaja koko maailmassa, jonka Werraton koiranruoissa on näin suuri osuus tuoretta kokonaista kananmunaa?

Jokainen sen tietää. Muut valmistajat kylläkin pyrkivät mainostamaan lihaa. Mutta ainuttakaan grammaa tuoretta kananmunaa ei Rovion ruuissa ole.

Väite on muutenkin mielenkiintoinen. Monet valmistajat käyttävät kananmunia. Yrittääkö Rovio nyt väittää, että muut käyttävät vanhentuneita tai pilaantuneita? Koska muutoinhan tuota väitettä ei pysty ymmärtämään.

Kananmunan proteiinin aminohappokoostumus vastaa parhaiten koiran tarvetta ja on siksi koiran ruokinnassa proteiinin lähteenä täysin ylivertainen, jopa parempi kuin liha.

Väite on yksiselitteisesti väärin, aivan joka suhteessa.

Kananmuna on vain vertailuarvo ja liha sisältää aivan kaikki välttämättömät aminohapot. Kananmuna sulavuuskaan ei itseasiassa ole sen kummallisempi ja raa’an kananmunan valkuaisen sulavuus on 70 % luokkaa, joka on itseasiassa lihaa huonompi.

Gramma vastaan gramma vertailussa ruokana kananmuna häviää myös.

Joten ei se todellakaan ole ylivertainen. Ja koska koira syö ruokia, ei kuiva-aineiden analyysiarvoja 100 gramman annoksesta, niin kananmuna on joka suhteessa huonompi vaihtoehto kuin liha.

Mutta Roviolle kananmuna on tietysti houkutteleva.

Silloin kun nuo tulivat markkinoille niin sanoin, että minulle tehdään asiakaskuntaa juurikin idioottimaisen munankäytön takia. Tuo uhkakuva on jo toteutunut.

1 Like

Muut käyttää tuoretta puolikasta kananmunaa :woman_shrugging:
Tai ehkä jopa tuoretta 1/3 kananmunaa :thinking:

Miksi se kokonainen on pitänyt mainita?