Vuosikerta Pommac

Koska lumitöiden jälkeen kello ilmoitti aktiivisiksi kaloreiksi 1380 kcal, niin palkitsin itseni iskenderillä ja kaupasta litran pullolla Pommacia. Toimii nimittäin kohtuullisen hyvin Jaloviinan kanssa. Jallun kanssa tuota paremmin toimii vain muutama siivua limeä sen verran paiinettuna, että hieman tulee mehua ulos — mutta se on lyhyt, Pommacilla saa pituutta. Plus Pommac on hyvää ihan raakanakin.

Jonkun aivopierun takia otin vuosikerta Pommacia.

Paha virhe.

Tuo ei maistu Pommacilta. Se maistuu makealta… kuin kehnosti käytetyltä marjaviiniltä ilman alkoholia. Kokeilen illemmalla miten se toimii Jaloviina Tammen kanssa, mutta en odota tuota mitenkään suurella innolla.

Tämä kokemus jäi ainutlaatuiseksi. Ei koskaan toiste.

1 Like

En muuten ihan ymmärrä miksi sitä kutsutaan vuosikerraksi. Se ei nimittäin oe vuosikertaa kuten vaikka viineissä asia ymmärretään. Tuo on ns. annuaali, eli joka vuodeksi tehdään erikoismaku; tämä oli 2021 malli.

Annuaalituotteet on aika ruotsalainen juttu, mutta kai niitä muuallakin tehdään. Ehkä tunnetuin, tai sitten käsitys tulee omasta kuplastani, annulaali on Blossalla. Hehän tekevät joka vuodelle erikoissekoitteen aina uudelle makumaailmalle. Pommac yrittää tässä samaa.