Voiko elimiä syöttää joka päivä?

Muualla kysyttiin:

Onko kypsennettyjen sisäelinten, sydän,kieli,maksa ja kivekset syöttämisellä jokapäiväisesti jotain haittaa koirille? Luin juuri ihmisille tarkoitetusta artikkelista että niissä olisi puriini ainetta ja kolestrolia. Osa koiristani syö 50/50, yksi 14v. pelkkää tuoretta.

Ja vastasin:

Puriinia pelätään dalmatiankoirilla ja muutamilla muilla, joilla on geneettinen puute käsitellä virtsahappoa. Mutta niilläkään puriiniongelma ei tule ruuasta, vaan elimistön omasta energia-aineenvaihdunnasta, jonka jäämä puriini on.

Kivekset ovat ruokana aika köyhää, mutta saahan niistä hieman sinkkiä. Mutta aika vähän.

Kieli ja sydän ovat lihaksia, eli lihasta, ja yleensä matalarasvaisia, joten ainoat rajoitteet tulevat juurikin että niistä ei saada kaloreita. Joskus se on haluttua, joskus ei.

Maksaa syötetään joka päivä lähtökohtaisesti. Mutta liika on aina liikaa ja yleensä liian raudan takia, jotka sotkee pakin.

Kolesteroli ei ole koskaan koiralle ongelma. Ainakaan ilman pahaa maksavikaa tai tolkutonta kookosrasvan syöttämistä. Johtuu siitä, että koira säätelee kolesterolia eri tavalla, tehokkaammin, kuin ihminen.

Siksi koirilla ei ole vastaavia sydän- ja verisuonisairauksia.