Vetcare E-vitamiini

Normaalisti käytännön elämässä E-vitamiinin pitoisuudet muutetaan 1 IU/KY = 1 mg, kun kyse on dl-alfa-tokoferolista eli ns. synteettisestä E-vitamiinista. Kun kyseessä on d-alfa-tokoferoli eli luonnolliseksi kutsuttu, niin muutos tehdään päässälaskuna 2 IU/KY = 1 mg.

Tuo menee riittävän lähelle totuutta. Tarkka, tai tarkempi muunnos, olisi

IU/KY → mg mg → IU/KY
d-alfa-tokoferoli
ns. luonnollinen
IU/1,49 mg/0,667
dl-alfa-tokoferoli
ns. synteettinen
IU/2,13 mg/0,47

Yleensä moisia muunnoksia ei tarvita, mutta Vetcaren tapa ilmoittaa pitoisuuden alkaa moista nippelitietoa vaatia. He kun ilmoittavat E-vitamiinimäärä IU:na ja milligrammoina, mutta eivät painalluksen millimäärän – kylläkin, että siinä on 240 IU:ta E-vitamiinia.

Joten kun pumpun painallus antaa 240 IU / 1,49 = 161 mg ja kun tiedetään tuoteselosteen mukaan, että tuotteessa on millilitrassa 134,2 mg E-vitamiinia, niin 161 mg / 134 mg = 1,2 ml/painallus

1 Like

@Jagster sain kaksi pulloa tuota E-vitamiiniä ja mietin voiko sitä oikeasti antaa turvallisesti 34 kiloiselle koiralle joka harrastaa koirana olemista ja aktiivisesti toimivalle ja treenaavalle 36 kiloiselle työkoiralle?

Turvallisesti? Öh… joo. 30 kg painoluokassa urheilutasolla suorituskyky heikkeni niin greyhoundeilla kuin iditarod-tason valjakoilla, kun annettiin 1000 mg päivässä. Joten sitä voinee pitää eräänlaisena rajana, jota ei ehkä kannata päivittäin ylittää.

Se, että koska antioksidantti muuttuu aidosti pro-oksidantiksi, on yli tuon gramman päivässä, mutta kukaan ei tiedä missä vaiheessa.

1 Like

Eli loppupäätelmä on, että vien pollelle talliin noi pullot.

En rupea pelleilemaan millään “noin” painalluksella koirien terveydellä :neutral_face:.

Pitäisi löytää helposti närästävälle koiralle (20kg) E-vitamiini, jota pitäisi antaa mahdollisimman vähän. Eli onko suositusta tuotteesta jossa olisi E-vitamiini d-alfa-tokoferoli muodossa? Koska annostus ei ole mahdottoman iso niin hinnalla ei sinällään väliä, mutta en haluaisi turhaan maksaa nimestäkään.
Tuo VetCaren E tuli vastaan mutta se pumppu ei kait ole käytännöllinen ellei sitten annostelua tekisi ml-ruiskulla.

Vetcare on yksi mahdollisuus. Ei se pumppu ongelma ole, koska voi myös kaataa suoraan pullosta. Pillerit ovat nimittäin niin kalliita, että hinnalla ei ole väliä muuttuu hyvin äkkiä päinvastaiseksi :wink:

Oletko aivan varma, että E-vitamiini on närästystä aiheuttava? Ja olet kokeillut mitä tapahtuu kun annat ns. tavallista, jossa on 70 mg/ml ja pienemmällä annoksella?

Onko sen ehdottomasti saatava E-vitamiinia?

Kokeiltu on BE ja pelkkä E Vitabalancen tuotteilla nyt viimeksi, että saisi annosta vielä pienemmäksi, muuta karsittu ympäriltä kokeeksi (sinkki ja kalakapseli) ja siihen nyt näyttäisi liittyvän (ainakin). Nyt vähemmän tuntuu oireilevan kun olen antanut tuota pelkkää E alle 2ml.
Syö 50/50 30/20nappulaa ja kalkkunaa ja nautaa lihana Kennelrehulta, niin mieluusti vielä kokeilisin tuon vähemmällä enemmän -E-vitamiinin. Ja jos ei onnistu niin sitten en anna Eetä…

Kokeile ensin sillä mitä kotona on. Ihan siksi, että ei E-vitamiini närästä, vaan jatke. Ja kun jatke on samaa, niin saat kokeiltua samantien mitä pienempi annos tekee.

Ja jos/kun löytää annoskoon, jolla koira ei oireile, niin sitten aletaan ihmettelemään paljonko moisesta voisi saada E-vitamiinia — vai onko määrä niin pieni, että on ihan sama vaikka jättäisi kokonaan pois.