Vastauksen merkitseminen ratkaisuksi

Ehkä tyypillisin tapa tehdä aloitus on kysyä jotain. Siihen sitten saa vastauksia, tai vähemmän. Osa vastauksista auttaa. osa vähemmän. Mutta satunnaista lukijaa, varsinkin jos hänellä itsellään on vastaava murhe, saattaa auttaa tieto, että joku kysyjä kokee saaneensa avun.

Se onnistuu vain merkitsemällä joku vastaus ratkaisuksi.

Kun teet aloituksen, niin julkaisun jälkeen vastausten alareunasta löytyy harmaalla kuvake Ratkaistu.

kuva

Kun saat sellaisen vastauksen joka auttaa ongelmassa tai vastaa esitettyyn kysymykseen, niin aloittaja voi klikata sitä.
Silloin vastaus merkitään ratkaisuksi aloituksessa esitettyyn kysymykseen.

Tarkoitus siis on, että aidosti ongelman ratkaiseva vastaus merkitään. Jos saamasi kommentti oli muuten kiva, hyödyllinen tai jopa avulias, niin tökkää mieluummin peukalon kuvaa — säästä ratkaisu aitoon… ratkaisuun.

Kuvake muuttaa väriä:

kuva

Kuvakkeen värin muuttuminen on oikeastaan hyödyllinen vain aloittajalle. Se on siis muistutus siitä, että vastaus on merkitty. Muita lukijoita moinen ei auttaisi, jos pitäisi selata jotain sadan viestin ketjua ja yrittää löytää se vastaus.

Siksi viestilistauksessa ratkaisun tarjonnut viesti esitetään pukki-merkillä, rasti ruudussa:

kuva

Kun moinen viesti aukaistaan, niin linkki, lainauksen kanssa, on liitetty aloitukseen. Silloin pääsee suoraan aloittajan mielestä hyödylliseen vastaukseen ilman, että pitää kahlata koko ketju läpi (joka usein kuitenkin kannattaa tehdä, mutta se on hieman eri asia).

kuva

Vastauksen voi merkitä ratkaisuksi vain

  • aloittaja
  • korkeammilla käyttäjäoikeuksilla, käytännössä ylläpito (tuota voidaan tulevaisuudessa hiota hieman, sillä ulkopuolella hallinnon on pahuksesti päteviä osaajia)

Kannattaa koko ajan pitää mielessä, että ratkaisuksi merkitty vastaus oon ollut aloittajan mielestä ratkaisu — se on hieman eri asia kuin olla aito, tai edes ainoa, ratkaisumalli.

Edit: laitan suomalaiset käännökset kohdalleen ehtiessäni

1 Like

Poistin toiminnallisuuden foorumilta. Sille ei ole mitään käyttöä nykyisellään. Se on palautettavissa myöhemmin, jos tarvetta tulee.