Valtaosa verkkokauppojen ravintolisistä osoittautui määräysten vastaisiksi –

Klikinsäästäjä: 80 % Tullin tutkimista ravintolisistä ei täyttänyt määräyksiä, ja ongelmat keskittyvät kolmeen:

  • purkissa on muutakin kuin mitä väitettään (tämä on muuten aina ollut jenkkiläisten ravintolisien ja lisäravinteiden syvin ongelma)
  • tuoteseloste ei pidä paikkaansa
  • laittomat terveysväitteet

Ihan oikeasti — kuka on yllättynyt? Tämä sama uutinen toistuu joka vuosi. Tilanne ei tule koskaan muuttumaan, koska aidosti Ruokavirastoa ja Fimeaa ei paskaakaan kiinnosta.

Esimerkiksi yleisluontoiset väitteet hormonitoimintaan vaikuttamisesta tai epämääräiset allergeeniviittaukset ovat yleisiä virheellisiä väittämiä

Niin… Mitähän saataisiin tulokseksi, kun tutkittaisiin vaikka eläinten rehuja, tai rehulisiä? Niissähän ollaan muutoin niin varovaisia, ja siksi punkkipantoja tai glukosamiinia ei saa tilata ulkomailta. Ja miten se menikään eläinlääkärienkin käyttämien *erikoisruokien” terveysväitteiden suhteen — mihin luvalliseen ja vaadittuun näyttöön ne perustuvat?

Tullin mukaan valvonnasta paljastuneiden kiellettyjen tuotteiden markkinat ovat suppeat, eikä se siksi tee tuotemerkeistä julkisia.

Eli voimailupuolen tehobuustereita ja miesten testosteronin lisääjiä. Kuten yleensä. Mutta mielenkiintoinen näkemys, että asiakunta on rajattua ja asialla ei ole kansanterveydellistä merkitystä. Ei varmaan olekaan, jos verrataan koko lisäravinnebisnekseen, puhumattakaan terveystuotteista…

Nonih, otsikkoa katsoessa mietin, että eikö tämä uutinen täällä juuri ollut vai luinko hesarista samanmoisen jutun pari kuukautta sitten :laughing: