ūüíł "Vaihdoin lennosta l√§√§k√§ri√§", napauttaa sairaan Aukku-kissan omistaja, kun

Pidin Ylen jutun sävyä omituisena. Se, että kroonisia sairauksia hoidetaan, ei ole merkki Suomeen rantautuneesta eläinten inhimillistämisestä. Se on vain merkki siitä, että kyetään hoitamaan.

Esimerkkin√§ k√§ytettiin koiran epilepsiaa ja kissan kakkosen diabetest√§. Tuota‚Ķ noita on hoidettu niin kauan kuin min√§ muistan. Ei se ole mik√§√§n uusi asia. Jos toimittaja halusi ottaa jutun k√§rjeksi sen, ett√§ el√§imiin ja niiden terveyteen sek√§ hyvinvointiin laitetaan entist√§ enemm√§n rahaa, niin olisiko sitten kannattanut niihin asioihin keskitty√§? Kuten vaikka hierontaan ‚ÄĒ joka sek√§√§n ei ole uusi juttu.

Parempi esimerkki olisi voinut olla hampaiden oikomishoidot.

Tai sitten olisi voinut ottaa ihan toisenlaisen lähestymistavan. Kuten että miksi koirien perussairaanhoito maksaa niin paljon tänä päivänä, että aletaan olla tilanteessa, että omistajia uhkaa vakava velkaantuminen tai eläimen lopettaminen.

Keskustellaanko aiheesta mitä yksityinen terveydenhuolto aiheuttaa hintatasolle? Julkisella puolella ei ole tarvetta, eikä lain määräämänä mahdollisuuttakaan, tehdä osakkeenomistajille voittoa. Mutta tuota aihetta kannattaa käsitellä jossain toisessa ketjussa.

En tajunnut toimittajan ajatuksenjuoksua aiheessa, että eläinten sairauksien hoitoon käytetään entistä enemmän rahaa ja ainoa keksitty esimerkki oli kissan dabeteksen hoidon kulut:

Aukun verensokerimittari on maksanut 130 euroa, mutta se on kertahankinta. Viiden kynän insuliinipakkaus riittää noin vuoden ajan ja maksoi 58 euroa. Verensokerin mittaukseen tarkoitettu piikkipakkaus ja mittaliuskat kustansivat noin 30 euroa. Tähän päälle on kertynyt vielä muutama lääkärikäynti, koska alkuvaiheessa niitä tarvittiin oikean hoitotasapainon löytymiseksi.

Anteeksi nyt vaan toimittaja, mutta tuo ei ole kallista millään mittapuulla. Olisit kysynyt joltain vatsavaivaisen omistajalta kulutasoa. Siinä olisi saanut laittaa kissan kuluihin nolla perään ja kertoa kolmella.

1 Like

Jep. Vatsavaivaisella saa laittaa ruokintakuluihin yhden nollan perään verrattuna vaivattomaan. Siihen sitten vielä mahdolliset lääke- ja ellikulut päälle.

Mä oon varmaan kylmä ja häiriintynyt kun en ymmärrä eutanasia sanan käyttöä lemmikkien yhteydessä. Häiriintynyt ainakin siinä mielessä, että en käsitä miksi sen käyttö mua ärsyttää niin paljon :rofl:

Hah, lähinnä naurattaa tässä tapauksessa hoidon hinta.

Nimim vatsaongelmia selvitelty jonkin aikaa.