Uusi teoria: susi kesyyntyi, koska pystyi hyödyntämään ihmisiltä ylijääneen

Aika ajoin puhutaan huonoista tutkimuksista ja siitä, että julkaisu ei tarkoita asiaa. Linkki on hyvä esimerkki siitä.

Olisi ollut suotavaa, että olisi ihan ensin edes ymmärretty mitä ravinto tarkoittaa, mistä se koostuu ja miten se hoitaa ravitsemuksen. Kun moiset perusasiat puuttuvat, niin sitten aletaan tekemään villejä kuvitelmia.

Varsinkin tämä oli aivan helmi:

Tutkimuksessa osoitettiin, että arktisilla ja subarktisilla alueilla saalistettavasta riistasta ihmisellä jää yli proteiinipitoista ravintoa. Talven laihduttamissa eläimissä on vain vähän rasvaa ja hiilihydraattipitoisia kasvejakaan ei ollut tarjolla. Siksi ihmiset pystyivät hyödyntämään näistä vain rasvapitoisimmat osat. Susien kyky sulattaa proteiinia on huomattavasti parempi, joten alkukoiralla ja ihmisillä ei ollut ekologista kilpailua ravinnosta eloonjäämisen kannalta kriittisten talvikuukausien aikana.

Ainoa hyvä pointti tulee mutkan takaa ja aivan toiseen suuntaan kuin on ajateltu – jatketaanko (taas) aiheesta proteiineista ei saada energiaa

2 Likes

Eiks tää sitten tarkoita myös sitä, että nykyihminen pystyy hyödyntämään broilerista vaan sen rasvaa tirisevän nahan? Ja se vähärasvainen liha kannattaa antaa koiralle, koska eihän ihminen siitä mitään hyödy :woman_shrugging:

Voisin tehdä aiheesta tutkimuksen, joka olisi yhtä validi ja asioita todistava kuin tuokin :woman_facepalming:

1 Like

Toi loppu oli hyvä " Tutkitun tiedon teemavuosi 2021". :joy: