Univet EGU Open 2013

Tuosta tulee kesällä 10 vuotta. Kun vilkaistaan sponsorin nimeä, niin mietitäänpä mikä kehitys on ollut 10 vuoden aikana.

Ensin oli Espoon Eläinsairaala. Sitten omistajat päättivät laajentaa ja syntyi ketju nimeltään Univet. Sitten mukaan tuli pääomarahoittajia ja entiseen Espoon, nykyiseltä nimeltään Urheilukoiraklinikka omistuspohja lähti mukaan melkoiseen laajennusvauhtiin, joka tunnetaan yhden mutkan jälkeen nimellä Evidensia. Tuo kaikki 10 vuodessa, hieman päälle.

Teille ei sano mitään Prima Vista. Se oli hieman epätasainen juoksija, mutta hakkasi siskonsa La Tua Cantanten vieden siltä mm. Hyvinkään 480 metrin rataennätyksen. La Tua Cantante taasen on kautta aikain Suomen nopein kilpakoira keskimatkoilla ja pitkälle, jolla on enemmän rataennätyksiä kuin tarpeeksi — jokainen rataennätys on tehty rikottavaksi, mutta en näe sitä nykytilanteessa mahdollisena.

Eikä se olekaan. Virpinimen rata on luovutettu vinttikoiraliitolle, Turun rataa ei ole hoidettu 10 vuoteen ja on yhtä kesää vajaa lopettamisesta ja vinttilitto päätti remontoida Hyvinkään juoksukelvottomaksi jopa nopeille whippeteille. Plus Suomessa ei ole enää greyhound racingiä, eikä racing-jalostusta — se tietysti voisi periaatteessa joskus korjaantuakin.