Ukraina. Ja Putin

IMG-20220224-WA0000
IMG-20220224-WA0001

Jaah, en ollut avannut hesaria ennen kuin jaoin nämä kuvat.
Ei naurata.

En olisi uskonut, että sanon tämän, koska olen aina ollut Nato-jäsenyyttä vastaan — mutta Suomen pitäisi liittyä Natoon. Venäjään ei vaan voi luottaa.

Sotien jälkeen on aina sanottu, että Suomea suojaa kauppa ja sodan kalleus. Eipä näytä raha hidastavan vittuakaan Ukrainassa. Putin, ja Venäjä, on nyt minun laskujen mukaan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen kolmatta kertaa pelastamassa naapurin kansaa, joten — CV siltä akselilta alkaa olla vahva.

Eikä tämä paska koske pelkästään Venäjän aloittamaa sotaa Ukrainaa vastaan. Sehän on vain selvän jatkumon päätepiste. Tai siis se mitä aidosti pelkään on, että tämä ei ole vieläkään päätepiste tai kulminaatio. Tämä on vain yksi välietappi. Mutta jos mietitään Venäjän vahvaa eristäytymispolitiikkaa, johon mahtuvat tuoreimmista tapauksista lainsäädäntö ulkolaisista agenteista, homopropagandan levittäminen, keskimääräistä korkeampi riski tipahtaa ikkunoista, Navalnyi tai urheilijoiden doping, niin onhan selvä piittaamattomuus muusta maailmasta aivan selviö.

Se, että miten Putin on saanut asemansa ja miten hän pystyy sen pitämään, on minulle täydellinen mysteerio. Mutta kaipa mikä tahansa on mahdollista maassa, joka on vain näennäisdemokraattinen ja varallisuuden sekä omaisuuden keskittyminen on rajumpaa kuin missään alkuperältään kapitalistisemmassa maassa.

Tiedän, että nyt loukkaan foorumilla olevia venäläisiä, mutta yrittäkää nähdä mitä ero on venäläisellä, Venäjän valtiolla ja Putinilla. Olen vakaasti sitä mieltä, että Venäjä lakkaa olemasta uhka kaikille vasta siinä vaiheessa, kun jokainen Neuvostoliiton aikainen poliitikko on kuollut. Mielellään tietysti vanhuuteen, mutta kunhan poistuvat. Venäläiset eivät ole koskaan eläneet demokratiassa, saatikka rakentaneet sitä. Siksi he eivät ole milloinkaan oppineet moisen järjestelmän hyviin ja huonoihin puoliin.

Ei demokratia helpolla rakentunut Suomessakaan. Siihen tarvittiin Euroopan mittakaavassa verisin sisällissota sekä kaksi rajua sotaa — Venäjää vastaan. Ja asiat muuttuivat vasta kun sodankäyneet poistuivat politiikasta — ei välttämättä aina parempaan, mutta muuttuivat.

Eniten vituttaa tietysti kaikki, mutta minua ärsyttää suunnattomasti kyvyttömyys kehittyä ja luoda uutta. Venäjä ja Putin käyttävät tismalleen samoja temppuja ja retoriikkaa Ukrainan tapauksessa kuin mitä Neuvostoliitto ja Stalin harrasti.

Kaikki myötätunto Ukrainaa kohtaan, mutta toivon, että sota jää sinne. Anteeksi, olen paha ihminen. On nimittäin aivan varma, että tuosta kehittyy proxy-sota yhdysvaltalaisjohtoisen Naton ja Venäjän välille. Jos käy niin, että se muuttuu puhtaasti Naton ja Venäjän väliseksi, niin Ukrainasta tuli uusi Itävalta. Se sota ei jäisi Ukrainan rajojen sisäpuolelle.

@Lafal Jokainen sukupolvi kuvittelee kestävänsä ainutlaatuisia historiallisia käännekohtia. Silti kulkutaudit tulevat 10 - 20 vuoden välein, ja Euroopassa — sekä sen lähialueilla — puhkeaa sota suunnilleen samalla aikajänteellä.

Mites se menikään… kun väestössä 20 - 30 vuotiaiden miesten määrä ylittää määrätyn rajan, niin aina syttyy sota tai tulee rutto.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Putin ja Venäjän hallinto ovat totaalisen eri asia kuin venäläinen. En nyt haluisi olla venäläinen missään päin muualla maailmaa, ja syyttömiä he kuitenkin ovat kaikkeen tähän paskaan.

2 Likes

Me -85 syntyneet kuviteltiin vielä 2 vuotta sitten, että elämä menisi kivasti ilman maailmansotaa tai muita uusia mullistuksia, että ilmastonmuutos (ja tietysti kaikki vuosia jatkuneet sodat ympäri maailmaa) olisi ainoa meidän elämän aikainen maailman laajuinen ongelma.

Ahdistaa ja vituttaa. En pysty käsittämään miten Putinia ei ole kukaan eliminoinut. En pysty käsittämään, miten vielä vuonna 2022 tämmöistä voi tapahtua. Että vallassa on tuollainen omaan napaan tuijottava mulkku.
Mutta toisaalta, vastaavaa on tapahtunut jo vuosia muissa maissa. Se on vaan ollut niin paljon kauempana omasta elämästä, että on voinut tuudittautua siihen ajatukseen, että ei meillä täällä pohjoisessa tuommoista tapahdu.

Todellakin. Ei Hitler ja saksalainenkaan ollut sama asia.

Mä toivon tottakai samaa. Epätoivoinen ahdistus tulee Ukraina-empatian lisäksi siitä, että pidän hyvin epätodennäköisenä sitä, että sota pysyisi vain siellä.

1 Like

Jep. Varsinkaan ne tyypit, joiden rahat on jumissa pakotteiden takia.

Sellainen löytyy keskeltä Eurooppaa. Unkari. Tosin se on niin pieni ja persaukinen maa, että eivät pysty aloittamaan yhtään mitään — mutta on Venäjälle mukava sillanpääasema. Aivan kuten Valko-Venäjä. Ainoa millä Unkari pystyisi painostamaan muuta maailmaa olisi kieltää pornoteollisuus.

Mutta kaikkihan nuo Aasian suunnalla olevat entiset neuvostotasavallat ovat yksinvaltaisesti johdettuja, ja Venäjän de facto hallnnassa.

Itseasiassa… aina kun johonkin maahan rakennetaan diktatuuria, niin ongelma pitäisi hoitaa välittömästi. Pois päiviltä.

Kuka haluaa väittää, että Viron itsenäisyyspäiväksi ajoitettu sota ei olisi viesti muuallekin?

1 Like

Minulla on tunne, että joissain huusholleissa itärajan tuntumassa leivotaan tällä hetkellä urakalla piirakoita pakkaseen. Mutta hei, Suomen ongelmathan ovat mutakuonot, vietnamilaiset kurkunpoimijat tai thaikut ryöstämässä puolukkaa metsistä :man_facepalming:

2 Likes

Tätä aamulla mietin myös itse. Ei ole nykyaikaa tällänen. Puhua pitäisi osata ja asettua myös vastakkaisen tyypin puolelle. Eikä vaan minä minä minä, mulle kaikki nyt ja heti.

Meidän lapset on jo aikuisia eivätkä asu enää kotona ja yksi olikin hieman peloissaan asiasta ja heti aamulla viestiteltiin ja kerroin myös mitä maailmalla on historiassa tapahtunut ja mitä tälläisille tyypeille on käynyt sitten loppupeleissä.
Ja että sota on ollu mun lapsuudessa tossa ihan lahden toisella puolella eikä tullut tänne.
Itse oon ollut n. 10 vuotias kun oli tämä viimeinen Neuvostoliiton sota ja kun en muistanut tarkkaa vuosilukua milloin asia tapahtui ja asian tarkistin googlesta niin mietin myös että onko tällä päivämäärällä nyt joku tarkoitus tässä sodassa.

“Kiva” mennä talviloman jälkeen ensi viikolla töihin päiväkotiin kun vastaan tulee huolestuneita lapsia.

1 Like

Jep. Asia, jonka aikuiset unohtaa aina. Kun mukulat kuulee kaiken, mutta heillä ei ole minkäänlaisia eväitä käsitellä asiaa. Ihan kaikki ei ole lapsille tarkoitettuja, mutta toki en tarkoita, että lapset pitäisi yrittää pitää pimennossa. Ei se onnistu. Mutta hieman voisi laittaa sordiinoa päälle, kun paikalla on alakoululaisia ja nuorempia. Vanhempien kanssa sen sijaan pitäisi keskustella aktiivisesti.

3 Likes

Tänään kuultua:
Turkulaisessa ruokakaupassa myyjä oli kieltäytynyt myymästä, koska asiakas oli venäläinen.
Vuokranantaja oli ilmoittanut vuokralaiselle, että vuokrasopimus päättyy, koska vuokralainen on venäläinen.
Nää ei ole mitään lööppitietoja, vaan tuttavan kavereille tapahtunutta.

Saatana.

Pelko puhuu kun ei ajatella asiaa yhtään pidemmälle. Pelon ymmärrän sotaa kohtaan mutta en sitä että yksittäisiä ihmisiä aletaan syyllistämään.

Foxin haastattelusta:

Trump: Well I think the whole thing again would have never happened, it shouldn’t happen, and it’s a very sad thing, but you know what’s also very dangerous is you told me about the amphibious attack by Americans. You shouldn’t be saying that, because you and everybody else shouldn’t know about it. They should do that secretly, not be doing that through the great Laura Ingraham. They should be doing that secretly […]

Ingraham: No […] those are the Russians amphibious landings.

Trump: I thought you said that we were sending people in […]

Ingraham: No, I did not […] that would be news!

:person_facepalming:

Seurannut tt:ssa miten lapset ja nuoret ovat hätääntyneitä ja huolestuneita.
Eivät pysty kaikkia asioita käsittämään. Ei sen puoleen eivät kaikki aikuisetkaan.

Toinen mikä harmittaa, on vanhukset. He miettivät miten itse selviävät ja miten heidän lapsensa ja lapsenlapset selviävät.

Huoli ei lopu koskaan :roll_eyes:.

Ensin kaksi vuotta kärvistellään koronassa ja nyt perään sitten sota. Kauhulla odotan talouden taantumista ja seuraavaa lamaa.

Kuinka kauan Venäjän rikkaat sietäisivät Putinia, jos heiltä vietäisiin viisumit, salaiset pankkitilit, lasten opiskelupaikat lännessä, Rivieran kartanot ja Saimaan hirsilinnat?

Minä valitettavasti olen tätä mieltä. Olen aina ollut sitä mielipuolta, että kaikilla ei ole oikeutta elämään, tai elää yhteiskunnassa. Mutta en ole koskaan väittänytkään olevani empaattinen humanisti.

kuva

2 Likes

Minulla on vaikeuksia kirjoittaa mitään asiallista aiheesta. Mutta tuli vaan mieleen venäläisten 5 km pitkästä panssarisaattueesta, että ei oppinut veli venäläinen mitään Raatteen tiestä.

kuva

1 Like

Mä yllätyin (positiivisesti), kun Hesarissakin käytetään tässä aihepiirissä oikeaoppista sanastoa:
“Putin alkaa muistuttaa Venäjän viimeisenä todellisena yksinvaltiaana pidettyä tsaari Nikolai I:stä. Hän kuoli Krimin sodan tappioiden jälkeen vuonna 1855. Vitutukseen.”

Jäin miettimään, että onko tuo kirosana jäänyt vahingossa/ unohdettu muuttaa lievemmäksi sanaksi. Hyvä jos ei.

Minua jollain tavalla pelottaa tämä Putinia enemmän:

Valtaosa yhdysvaltalaisista (62 prosenttia) uskoo, ettei Vladimir Putin olisi hyökännyt Ukrainaan, jos Donald Trump olisi ollut yhä vallassa. Näin toteaa Harvardin yliopiston politiikan tutkimuskeskuksen ja Harrisin mielipidetutkimusyhtiön teettämä kysely, josta uutisoivat viikonlopun aikana useat yhdysvaltalaismediat, muun muassa verkkolehti The Hill.

Republikaaneista näin uskoi 85 prosenttia ja demokraateista 38 prosenttia. Sitoutumattomista äänestäjistä näin uskoi 63 prosenttia.

Niiden äänestäjäksi rekisteröityjen yhdysvaltalaisten osuus, jotka uskoivat, että Putin olisi hyökännyt Ukrainaan, vaikka Trump olisikin presidentti, oli 38 prosenttia.

Nyt oli kyllä pidetty, töihin palatessa ei yksikään lapsi ollut huolissaan maailman tilasta mikä musta hyvä juttu.
Asioita ehkä keretty käsitellä jo kotona kun lapset loman aikana sodasta kuullut.
Meillä siis päiväkoti kiinni koko viikon 8 joten kodeilla ollut nyt ensi vastuu asioissa. Tai ainahan se on mutta tapahtumien alkaessa ne tulee lasten mukana aina heti myös päiväkotiin.
Nyt oli rauhallinen tunnelma ja saatiin keskittyä talven riemuihin :blush:

Jollain tapaa mieluummin noin kuin se toinen vaihtoehto — oikeasti ihmisiä ei kiinnostakaan.

Mä haluaisin olla uskomatta noita jenkkiläisiä mielipidemittauksia. Harmi kun tuo on Harvardin tekemä, ei voi täysin sivuuttaa.
Oli ihan tarpeeksi perseestä lukea, että Trump on itse tuota mieltä. Mutta tokihan siitä seuraa se, että muut pölvästit uskoo sen.

1 Like