Toisen käyttäjän seuraaminen

Vaikka foorumi ei ole some, ja vaikka keskustelu pitäisi olla valokeilassa, ei keskustelijat, niin silti pystyt rakentaamaan itsellesi verkostoa, yhteisöä.

Kyse on Facebookista, Instagrammista, Twitteristä jne. tutusta toiminnasta: seuraamisesta.

Kun seuraat jotain henkilöä, niin saat erillisen ilmoituksen riippuen mitä hänen tekemisistään seuraat (kuulostipa tuo… huolestuttavalta).

Jos klikkaat käyttäjän profiilikuvaa, niin löydät uuden nappulan kellonkuvalla. Oletuksena siinä on teksti Et seuraa.

Käytän esimerkkinä @Lafal eräästä ketjusta, koska oma profiili ei vaihtoehtoja näytä — itseään kun olisi melkoisen itsekästä seurata.

kuva

Kun tökkäisee nappulaa, niin aukeaa vaihtoehtovalikko:

kuva

Tabletilla saa jopa hieman ohjetekstejä:

kuva

Joten:

  • Et seuraa tarkoittaa, että et saa erillisiä henkilöön liittyviä ilmoituksia. Se ei tarkoita hiljentämistä tai bannaamista, Vaan että eletään kuin normaalisti.
  • Seurataan (kaikki) ilmoittaa aina kun henkilö kirjoittaa mitä tahansa minne vain. Ei merkitystä onko kyse ketjun aloituksesta vai kommentoinnista johonkin ketjuun (Facebook toimii näin hyvin pitkälle).
  • Seurataan (aiheet) (kuvassa on virhe, korjaan) ilmoittaa vain kun henkilö tekee aloituksen, eli se on ns. ensimmäisen postauksen seuranta. Kommenteista minne tahansa ei tule ilmoituksia.

Yläpalkkiin ilmestyy uusi kategoria tuoreitten, lukemattomien jne. joukkoon ja sen alta löytyy ilmoituksena sellaiset ketjut, joita valittu seurantatapa löytää.

Jos haluat lopettaa seuraamisen, niin sitten vaan klikkaat Et seuraa valintaa profiilikortissa.

Omasta profiilista löytää Yhteenveto > Yhteisö otsikon alta tiedon ketkä seuraavat sinua ja keitä sinä seuraat.

(Voisin veikata, että tuossa on käännösvirhe)

Sama liittymä pienemmällä ruudulla - klikkaa auki laatikko Yhteenveto.

Seuraamisen mahdollistava lisäosa rikkoi foorumin. Toki se varmaan korjataan jossain vaiheessa, mutta en jää odottamaan. Joten otin sen pois käytöstä.

Tiettävästi kukaan ei käyttänyt sitä, joten oli tarpeeton muutenkin.

Laitan ketjun lukittumaan ajastetusti, joten jos joku käytti sitä, niin tässä olisi muutama päivä aikaa huudella. Pystyn palauttamaan sen. Mutta jos/kun kenestäkään ei kuulu mitään, niin ketjun lukittuessa tuo mahdollisuus on ohi.

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 2 päivän kuluttua. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.