Tiineen nartun läähätys ja tärinä

Syötin kantavalle nartulle (beagle) Werraton emä/pentu-muonaa viikot 5-6-7. Koira alkoi tärisemään ja läähättämään, selvästikin ei ollut kaikki kunnossa. Tärinä hävisi kahden vuorokauden sisällä kun vaihdon kuivamuonan tuttuun merkkiin. Epäilin että tärinä oli merkki alkavasta kalkkikrampista ja nyt luettuani Jagsterin epäilevän ettei werrattoman kalkki imeydy vakuutun asiasta vieläkin vahvemmin.

1 Like

Onko warma, että se ei ole D-vitamiinin vajetta? Tosin kuivamuonan vaihtaminen ei sinällään vaikuta D-vitamiinitasoihin, ainakaan yleisesti ottaen.

(Siirsin tämän omaksi aiheekseen koirien kasvatukseen, sopii sinne paremmin vaikka Werrattomasta olikin juttu; muokkasin aloitukseen linkin Werraton-ketjuun)

En voi tietenkään olla varma siitä ettei olisi D-vitamiinin vajeesta kysymys.
Syötän koiralle päivittäin peuranlihaa raakana (50/50), lisään myös Nutrolin Mum& Puppy öljyä.

1 Like

No nyt on pennut syntyneet. Jouduttiin hakemaan apua eläinlääkäriltä joka teki synnyttäjälle verikaasuanalyysin josta kävi ilmi että kalkkitaso veressa oli normaali. Eli ei tarvitse ainakaan epäillä Werratonta siitä ettei kalkki imeytyisi.

Kalkkikramppi ei liity mitenkään ruuan kalsiumiin. Ja jos Werraton onnistuisi tekemään sellaisen ruuan, josta kalsium ei imyeydy, niin se olisikin jo aika saavutus.