Tietoa alueesta Sähköinen ympäristö

Alue käsittelee IT- ja web-maailman ihmeellisyyksiä, usein rautalankatason neuvoilla. Mukana on myös asiaa markkinoinnista, sisällöntuotosta ja muusta, jota varsinkin yksinyrittäjät sekä sisällöntuottajat voivat pitää mielenkiintoisena.

Alue tunnettiin aiemmin nimellä ProtONE. Se oli/on sivuston eksis.one kommentointijärjestelmä, kuin myös osa laajempaa foorumiyhteisöä. Nimi kuvaa mielikuvituksetonta luovuutta, ja oli aihemmin sivuston testipenkki, siitämuodostuu proto. Koska domainin TLD-osa on .one, niin niiden yhdistäminen muodosti engelskan tapaisen yhteenliittymän – se on esimerkki nimenmuodostuksesta, jota ei pitäisi harrastaa, vaikka moinen jenkkilässä onkin enemmän sääntö kuin poikkeus.

EksisONE sivuston kuvauksessa sanottiin aiemmin:

EksisONE on projekti, jossa valistunut loppukäyttäjä yrittää pysyä hengissä ja järjissään nörttimaailmassa

Tuo ajatus pätee kaiken sisällön suhteen. Lähestymistapa ei ole akselia konsultti tai nörtti, vaan miten maailma toimii taviksen näkökulmasta.

Sivusto itsessään on pahasti kesken ja valitettavasti jollain asteella lapsipuolen asemassa. Tyypillistä ylipäätään kaikissa projekteissani: joten ensimmäinen sääntö voisi olla, että älä ahnehdi enempää kuin mitä jaksat pureskella.