Tietoa alueesta Chatti

Chatti-alueen päärooli ei ole olla alusta varsinaiselle keskustelulle, vaan se emännöi ja isännöi Meta/KATISKA-foorumin eri chattikanavia. Tämä siksi, että Discourse-ohjelmassa chattikanavat on sidottu aina johonkin alueeseen.

Katiskan foorumilla ei kuitenkaan ole tarvetta — ainakaan vielä — alueiden mukaan rajatulle nopealle viestinnälle. Joten jokaiselle chattikanavalle on tehty erillinen alue, eivätkä ne liity foorumin keskustelualueisiin.

Se, että tätä, ja (mahdollisia) ala-alueita ei ole varsinaisesti tarkoitettu keskusteluun, ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö täälläkin voisi keskustella.

Aluetta voi käyttää chattiin liittyvien kysymysten ja huomioiden esittämiseen. Kannattaa ehkä silti käyttää mieluummin #meta-feedback:foorumi-info aluetta, sillä joku on saattanut hiljentää alueen itseltään.

Mutta chatti-alueita voi myös käyttää chattityyppiseen julkaisuun. Siis ajatuksella kun joku julkaisu on sen verran pitkä, että sen julkaisu chatissä ei ole ehkä fiksua, mutta se on luonteeltaan… kertakäyttötyyppistä pikaviestinasiaa.

Siksi Chatti-alueelle tehnyt julkaisut suljetaan kommentoinnilta määrätyn lyhyen ajan jälkeen.