Tietoa alueesta Chatti

Alue on Chatti-kanavan käytössä. Se on foorumin yleinen chatti ja auki jokaiselle. Sille myös liitetään automaattisesti, kun kirjautuu foorumille.

Joskus on tarvetta keskustella eri tavalla kuin mitä chat tarjoaa, mutta kuitenkin chattimaisesti. Tuo ero on sekava ja kaikkea muuta kuin tarkka, mutta yksi muistisääntö saattaisi olla kappaleiden käyttö.

Chatti on perimmältään tarkoitettu nopeaan viestintään lyhyillä postauksilla, kun osallistujat ovat suunnilleen samaan aikaan linjoilla ja aiheella ei sinänsä ole enää merkitystä tulevaisuudessa.

Kun aihe on kirjoitusasultaan pidempi, ja saattaa houkuttaa sellaisiakin, jotka ovat harvemmin linjoilla tai poissa juuri sillä hetkellä, niin kannattaa tulla tänne.

Parasta ennen -päiväys on yksi ero. Chatista viestit poistuvat kahdessa viikossa, eikä niitä enää koskaan saada takaisin. Koska tämä on foorumialue, niin ketjut säilyvät, ellei ylläpito poista niitä tarkoituksellisesti.

Mutta koska kategoria on liitetty chattiin, ja koska idea on kuitenkin eräällä tavalla pikaviestinnästä, niin ketjut sulkeutuvat automaattisesti viikko viimeisen viestin jälkeen. Koska ketään ei ole aihe kiinnostanut viikkoon, niin se on vanhentunut ja sietääkin sulkea. Jos vastaavan tyyppinen juttu herää myöhemmin, niin siitä kannattaa tehdä uusi aloitus.

Normaalisti kanavaa emännöivöän kategorialla ja chattikanavalla on samat näkyvyysrajoitukset. Jos näkee chatin, niin näkee tämän. Jos ei näe chattia, niin ei näe tätäkään. Mutta tuo on yleinen sääntö, eikä päde täällä.

Chatti on käytössä luottamustaso 1 ja paremmille. Se kattaa jokaisen sisälle kirjautuneen, jonka rekisteröitymisestä on 24 tuntia ja on avannut ainakin muutaman foorumiketjun. Lähtökohta on siten, että aivan jokainen rekisteröitynyt näkee mitä kanavalla tapahtuu.

Sen sijaa tätä kategoriaa pystyy lukemaan aivan jokainen, mukaanlukien satunnaiset vierailijat, jotka eivät ole kirjautuneet.

Tuo ero kannattaa muistaa, jos on oppinut ajatukseen, että chatti ei näy maailmalle. Varsinainen chatti ei näykään, mutta tämä alue näkyy.

Tuo on harkittua. Se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että kategoriassa julkaistaan vain sellaisia asioita, jotka ovat yleisiä ja sinällään sopisivat muutenkin julkisiksi.

Sinun käyttäytymistäsi tuo ei sinällään muuta. Kun julkaiset foorumilla jotain, niin se näkyy aina maailmalle — tuo on lähtökohta. Foorumilta löytyy muutama poikkeus, mutta jos näet ne, niin tiedät ne muutenkin poikkeuksiksi.

Tuo tuo (suomi on hassu kieli) mukanaan myös sen, että Google ei näe itse chattia eikä indeksoi sitä. Joten mikä tulee chattiin pysyy chatissa — ellei joku kopypeistaa muualle tai moderointi päätä viestin sopivan julkiseksi. Mutta mikä tulee tähän kategoriaan näkyy aina koko maailmankaikkeudelle.