Tervetuloa foorumille Meta/KATISKA

Meta/KATISKA on yleisfoorumi, jolla on vahva perusta koiramaailmassa. Ihan siksi, että tämä toimi ensin vain Katiska.info sivuston foorumina ja artikkelien kommentointipalveluna. Nyttemmin tarjonta on laajentunut koirista myös ihmiselämän muille aspekteille.

Pääkategoriat, tai alueet, ovat vahvasti sivustosidonnaisia, koska foorumi toimii — edelleenkin — myös kommentointijärjestelmänä. Mutta niihin voi suhtautua myös kuin eri pääalueiden nimenä tai otsikkona.

Pelisäännöt

Säännöt ovat hyvin yksinkertaiset. Käyttäydy kuin aikuinen ihminen. Ei sen kummallisempaa ole.

Nimimerkeillä mennään, mutta pakko ei ole.

Tämä saattaa olla vaikein, varsinkin Facebookin elämään oppineille: älä komppaa tai kirjoita pelkkää olen samaa mieltä tai ei se noin ole. Käytä mieluummin reaktoita: tykkää tai anna muuta vastinetta, jos sanottavaa ei ole.

Jos joku on jo kommentoinut asiaa samalla tavalla kuin sinä, niin peukuta mieluummin sitä. Sinun ei tarvitse toistaa samaa asiaa kuin kaikki muutkin ketjussa.

Ylipäätään hyvälle vastaukselle peukuttaminen on erittäin kannustettavaa!

Käytä hakua, kun etsit jotain aihetta. Facebook on opettanut ihmiset huonoille tavoille merkityksessä, että ihan kaikesta täytyy tehdä aloitus — vaikka samaa asiaa olisi kysytty tai ihmetelty vartti aikaisemmin. Hyödynnä mieluummin jo olevia ketjuja.

Mutta jos sinulla on erilainen kysymys, tai muutoin eri lähestyminen johonkin asiaan, josta haluat kertoa, niin niissä kannattaa tietenkin tehdä uusi aloitus — ei kaapata jonkun muun aloittamaa ketjua.

Meta-Katiska

Katiskan koira-artikkelit ruuasta, terveydestä, lihaksistosta… ovat näkemyksiä koiranomistajille. Asia ja tieto jäävät kuitenkin vajaaksi, jos se aiheuta miettimistä, kysymyksiä ja ajatuksia. Nuo yhdessä rakentavat sen tietopohjan, jolla koirat voivat entistä paremmin. Meta-Katiska on foorumi, jossa teksti, kirjoittajat ja lukijat kohtaavat.

Meta-Katiska syntyi helpottamaan

  • keskustelua katiska.eu sivuston koira-artikkeleista
  • ajatusten vaihtoa ylipäätään koirista ja koiraelämästä
  • kysymistä yleisistä koiriin liittyvistä asioista niin, että vanhat vastaukset löytyvät
  • elämää ilman Facebookia

Pengo sisältöä ja osallistu - kysymällä, vastaamalla ja ihmettelemällä!

Kaffeine

Kaffeine kattaa muun inhimillisen maailman. Jos koira-analogiasta pidetään kiinni, niin jos Katiskan osio kattaa koiran, niin Kaffeine on omistajille. Taustat ovat sivuston jagster.fi julkaisuissa, mutta eivät todellakaan rajoita aiheita. Yhtä vähän kuin Katiska rajoittaisi koira-aiheita

Uskonto, politiikka, ruoka/juoma, kuntoilu, retkeily, musiikki, elokuvat… maailma on auki. Mutta tyylillä.

ProtONE

ProtONE on kattoryhmänä IT-tyyppisille asioille. Siis vastaavasti erikoisalue kuin mitä on Katiskakin. Kuten muutkin, niin tämäkin on myös kommenttointialusta sivuston eksis.one julkaisuille. Ja aivam kuten muissakin, niin foorumikirjoittelu ei rajoitu sivuston aiheisiin.

Pyri kuitenkin pitämään aiheet jollain tavalla tietotekniikkaan kytkettyinä.

Ohjeet ja neuvot

Lisäksi löytyy alueet enemmänkin foorumin ja sivustojen infotyyppiselle asialle. Niissä ei pääsääntöisesti käydä keskustelua muusta kuin itse foorumista ja sen tekniikasta. Niissä voi myös pyytää apua, jos ei onnistu tekemään täällä jotain.

3 Likes