Sysmän vesiverkoston huuhtelujuoksutukset aloitetaan – veden käyttökielto

Noita sattuu aina välillä. Välillä rikotaan samaan aikaan viemäri ja vesijohto. Joskus sitten vaan vahingossa päästetään väärästä sulusta paskaviemäri juomaveteen — nokialaisilla saattaa olla oma käsityksensä aiheesta.

Mutta minä jäin miettimään sitä 5 minuutin keittosuositusta. Ei se nyt talvella ole suuri juttu, koska keitetyn veden saa jäähdytettyä ulkona. Ja saa vettä ostettua kaupasta. Mutta tuo pätee vain ihmisillä, enkä haluaisi alkaa keittämään vettä hevosille. Tosin, kuten kaikki eläimet, niin hevosetkin ovat aivan kykeneviä juomaan ojavettä, joten tuskin moiset likaisuudet vesijohtovedessäkään paljoa hidastavat. Varsinkin kun tarkoituksellista kolin antamista on iät ajat käytetty hevosilla suolisto-ongelmien korjaamiseen.

Se mitä siis jäin miettimään keittämisessä (ehkä joskus opin pysymään aiheessa, tai sitten en) oli puhdistaminen muuta kautta. Meillä on kotona retkikäyttöön hankittu vedenpuhdistin, jota markkinoidaan myös matkailijoille. Kehuvat sen poistavan mallia 99,99 % kaikesta mahdollisesta, mukaanlukien makuhaitat. Minä käyttäisin tuollaista, jos asuisin Sysmän suunnalla. Tai Nokialla.

Mikään vedenpuhdistin ei sitten kykene sinilevää vastaan, mutta se on oma aiheensa.