Suomen luonnonsuojeluliitto haluaa valkohäntäkauriin haitalliseksi

Olen koko ajan toivonut, jopa halunnut, että tuo päätös tehtäisiin. Omalla tavallaan ne ovat suurempi ongelma kuin supikoira, lupiini ja kurtturuusu yhdessä.

Mutta en ole kovinkaan yllättynyt, että metsästäjät ovat vastahankaan. Kun sittenhän sitä voisi metsästää kuka tahansa ja millä sitten käytäisiin kauppaa metsästys- ja vieraslupien kanssa :man_facepalming:

Ihan turha selitellä miten metsästysseurat pitävät kannan kurissa. Tervetuloa tänne katsomaan minnä valkohäntäpaskaa on joka hemmetin paikassa. Ilvekset kyllä lahdataan, että ei vaan tulisi luonnollista hävikkiä.

1 Like

Ja eikös muuten kaikki muutkin lajit oli kasvi tai eläin ja jos tänne jostain tuotu niin haluta hävittää kun on se kuuluisa vieraslaji. Että miten tää nyt eroais siitä millään tavalla?
Ehkä mä antaisin lisääntymisajalla niille rauhan mutta muuten vapaata riistaa.

Meiän suunnalla niitä myös. Asutaan omakotitaloalueella ja kyllä ne pihaan asti laumoissa tulee. Ennen kuin oli koiria varten aitaus niin olivat käyneet jopa takaterassilla. Nyt pysyvät aidan toisella puolella.

Ei kaikkia. Onhan noita puutarhakarkulaisia vaikka kuinka. Painotus on sanaparilla haitallinen vieraslaji.

Se, että onko lupiini aidosti sellainen, on paljon kyseenalaista — mutta se taistelu on jo hävitty. Hassua muuten, että jenkeissä ja Kanadassa se ei uhkaa muita kasveja.

Mutta onhan noita, kuten espanjansiruetana tai liejutaskurapu (joka ei sinällään ole ymmärtääkseni varsinainen uhka, mutta leviää ihan sikana kun tykkää tehdä lapsia).

1 Like