Spirulina

Naamassa oli aloitus, jossa pyydettiin kokemuksia spiruliinan käytöstä, aiheena oli ilmeisesti atopian hoito.

Ensimmäinen kommenttini, kokemusten suhteen:

Osa käyttää, perusteita ei kylläkään ole. Menestystä on turha odottaa ja se tulee suoraan spirulinan kohtuullisen surkeista ravintoarvoista.

Oikeampi kysymys olisi kylläkin ollut, että onko spirulinasta mitään hyötyä. Tai kertoa mitä yrittää saavuttaa ja kysyä, että onnistuuko se.

Sain aloittajalta kommentin:

jostain luin et siitä vois olla apua atopiaan?

Kertasin aiheen atopia:

Atopia on allergia ulkoiseen allergeeniin. Kuten ihmisillä heinänuha tai nikkeli. Ei siinä protskun lähteet auta.

Jos iho-oireita aiheuttaa ruoka, niin se ruoka täytyy korjata eikä silloinkaan levät ole ratkaisu. Sama juttu protskun vajeessa.

Aloittaja jatkoi aiheesta miksi kokeilla spirulinaa:

joku ulkomainen artikkeli että [spiruliina] vahvistaisi ihon suojamuuria. Mut jos se sun mielestä on skeidaa, niin sillohan sitä on pakko kokeilla [muutama hymiö]

Minä vastasin:

Kokeile. Pahin mitä voi tapahtua on paskan muuttuminen vihreäksi, mahdollista närästystä ja ihon huononemista.

spiruliinan aminohappokoostumuksessa on perin vähän niitä aminoja, joita tarvitaan ihon rakentamisessa. Lihassa sen sijaan on paljon - ja taas ollaan aiheessa proteiinien laatu…
Spiruliina ei vahvista mitään ihmeellistä suojamuuria. Ei ihossa edes ole sellaista, vaan iho on se suojamuuri. Jos koiralla on kuiva, halkeileva ja hilseilevä iho, niin protskujen laadussa voi olla sanomista. Mutta se tarkoittaa, e4ttä perusruoka on perseellään eikä sitä korjata jollain syanobakteereilla.

Mihinkään muihin iho-oireisiin protskujen määrä ja laatu ei vaikuta. Ja kuivassakin ihossa aniharvoin varsinaisesti protskuilla on mitään sen suurempaa roolia, vaan muut asiat ovat rikki.

Jos kuitenkin haluat, tai kun haluat, säätää detaljia, koska jostain syystä perustaan ei haluta koskea, niin se mitä sinä kaipaat, on metioniini.

Katiskassa on hieman aiheesta metioniini: