Skandaali olympialaisissa riitti – hevoset vaihtuvat polkupyöriin

On monta tapaa saada nimensä historiaa: Annika Schleu, nainen joka vaihtoi viisiottelusta hevoset maantiepyöräilyyn.

(Minusta päätös oli oikea, mutta tasan tarkkaan muutos ei johtunut tuosta; kilpailijat eivät ole pitäneet hevososiosta, plus se on aivan tolkuttoman kallis järjestää)

Jos ratsastus lähtee pois, se on mielestäni lajin surma. Perinteinen nykyaikainen viisiottelu on 1800-luvulla ratsuväen sotilailla kehitetty ritarillinen laji, joka mittaa heidän lajitaitojaan. Se on sama asia, kun ottaisi ratsuväeltä hevoset, Laura Salminen sanoo.

Salmiselle saattaa tulla yllätyksenä se, että ratsuväeltä on otettu hevoset pois. Itseasiassa jo 1940-luvun puolessa välissä. Jenkessä ratsuväki siirrettiin helikopterijoukkoihin. Suomessa ratsuväki on tarkoittanut kourallista ratsuja Niinisalossa.

Joten… juurikin sillä perusteilla, että nykyaikainen viisiottelu perustuu 1800-luvun lopun juttuihin, niin 2020-luvulla onkin syytä siirtyä fillareihin. Tai skuutteihin.

1 Like

Lappeenrannassa vielä 60-luvulla hevosia. Niinisalossa niitä oli 90-luvulla vielä parisenkymmentä.

Mutta viisiottelussa en näe mitään mieltä hevosen käytölle.
Jos haastetta pyöräilyyn haluaa niin voi toki ajaa vaikka neliskanttisilla renkailla :joy:.

1 Like

Olin -82 hetken aikaa koirakurssilla Niinisalossa (laivaston koiraohjaaja maan suurimmassa maavoimien tykistöpaikassa, veikeää) eikä niitä kaakkeja silloinkaan ollut kuin parikymmentä.

Urheiluhevoset on nimetyille ratsastajille ja treenattu siihen hommaan. Ei mitään lainatyökaluja.

1 Like