Silja Koivisto alkoi tutkia isoisotätinsä elämää ja löysi palan seksityön

Juttu on sinällään mielenkiintoinen, vaikkakaan ei aivan uusi asialtaan. Itseasiassa prostituutiota ei ole vissiin koskaan ollut maailmanhistoriassa niin vähän kuin nykyään. En jaksa penkoa lukuja, mutta Lontoossa vielä 1800-luvulla huoria oli todella paljon. Anteeksi mauton kuvaus, mutta he olivat siihen aikaan suurin palveluammatti.

Ei muutos nykyaikaan liity mihinkään muuhun kuin siihen, että talous on parantunut.

Sen sijaan köyhissä yhteiskunnissa huoraaminen ”kukoistaa” edelleen, koska oikein mitään muutakaan vaihtoehtoa ei ole.

Muu seksityö, eräällä tavalla riskittömämmät vaihtoehdot, ovat sen sijaan lisääntyneet. Se tulee ihan tekniikan suomista mahdollisuuksista.

Mutta aloitukseni pointti on kevyempi, mutta keveyshän ei tietenkään sido muita.

Linkissä esitellyn surkean tappo/itsemurha-episodin uutisointi nimittäin oli 10x parempaa draamaa kuin mitä klikkihuoraavat Seiska, Iltalehti ja Iltasanomat kykenevät nykyään. Ei ole toimittajatkaan enää kuin ennen.

Olen ehkä liian vanha, enkä tiedä kuinka tunnettu minun nuoruudessani liikkunut arveluttava sanonta on nykyään, mutta sain tälle kaikki huorat eivät ole partureita, mutta parturit ovat… jonkunnäköisen selityksen. Kun en ole koskaan ymmärtänyt miksi juurikin parturit oli nostettu tuohon juttuun, kun vaikka sihteerit (anteeksi) olisivat toimineet paremmin.

Artikkelissa sanottiin näin:

Huoltopoliisin kiinni ottamia naisia yhdisti työväenluokkaisuus. Ilmoituksissa heitä on kutsuttu toimettomiksi tai joutonaisiksi. Osoitekortteihin naisille on kirjattu jokin ammatti, kuten ompelija, palvelijatar, silittäjä, kampaaja tai parturi. Näistä ammateista nainen on yleisimmin joutunut lähtemään prostituoiduksi.

Antaa ihan uuden kuvan termille matalapalkka-alat.

1 Like