Sämpylöiden leivontaa

Leivoinpa pitkästä aikaa sämpylöitä.
Liian harvoin tulee tehtyä vaikka ne on juuri uunista tulleina hyviä.
Nyt laitoin niihin myös testiksi kuivattuja karpaloita ja oli ne ihan ok makuisia.

Eli:

  • 5dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 2rkl sokeria
  • 2tl suolaa
  • sopivasti (eli oman maun mukaan) kaurahiutaleita,
    auringonkukansiemeniä ja karpaloita
  • vehnäjauhoja kunnes taikina oli sopivan näköistä
  • 1dl verran rypsiöljyä

Ja sekoitus ja hetken kohotus.

Mähän en koskaan käsiäni taikinaan upota vaan sekottelen jollain lusikalla tms.

Kohotuksen jälkeen pieni veivaus pöydällä pötkyläksi ja leikkaus sopiviin paloihin.
Uuni 225 ja saa olla siellä varmaan joku 10min. En kattonu aikaa, otin pois ku näytti hyviltä.

Eihän niissä ulkomuoto mikään paras ole mutta makuhan sen ratkaisee :yum:
Ja päivän sana oli näköjään sopivasti :grin:

4 Likes