Saako lihan lämmittää tai kypsentää?

Minusta kestämättömin perustelu kypsennystä vastaan on, että silloin koiran ruokinta ei ole enää raakaruokintaa.

Entä sitten? Edelleenkään raakuus ei ole mitään itseisarvo. Se ei oikeastaan ole edes arvo. Siksi olisikin parempi, että luovuttaisiin kokonaan nimityksestä raakaruokinta ja siirryttäisiin käyttämään monella tapaa paljon järkevämpää ja loogisempaa lihapohjainen ruokinta/liharuokinta.

1 Like

Ennakoiva vastaisku… kyllä, tämänkin osion nimi on Koiran raakaruokinta. ei koiran lihapohjainen ruokinta. Elämän realiteetit on tunnustettava ja yksi sellainen realiteetti on Google.

Kukaan ei hae tietoa koiran liharuokinnasta. Jos etsitään, niin etsitään nimenomaan koiran raakaruokintaa – valitettavan usein myös termillä barf mutta siinä menee minulla raja. En kutsu, enkä tule koskaan kutsumaan, raakaruokintaa/lihapohjaista ruokintaa barffiksi, vain siksi, että jotkut luulevat niiden tarkoittavan samaa.

Lihapohjainen ruokinta tulee yleistymään, mutta se vie aikaa about 5 vuotta. Sen verran vei aikaa opettaa ihmiset käyttämään termiä 50/50-ruokinta sekaruokinnan sijaan :stuck_out_tongue:

1 Like

Ja näitä kysymyksiä varmaan tulee kun koiramme-lehti kirjoitti uusimpaan numeroon kuinka vaarallista kypsentämättömän lihan syöttäminen on.
Eräs Tamperelainen elli oli oikein innostunut aiheeseen.

Meillä kypsennetään lihat ihan siitä syystä että kypsentämätön närästää.

Onneksi nuo bakteerikammoiset ovat olleet hetken hiljaa.

Suomessa pystytään nimeämään ne eläinlääkärit, jotka

  • aloittivat ja ylläpitivät Axilur/Nemavet-paniikkia
  • aloittivat ja ylläpitävät kiinankana-kohua
  • ja nyt raa’an suunnaton mikrobiologinen riski

Onneksi noita ei ole monta. mutta ovat sitäkin kovaäänisempiä.

Mutta kuten sanottua - ruoka ei ruokana muuksi muutu oli se sitten raakaa tai vähemmän raakaa.

2 Likes