Robin Hyyd

Eilen 77,6 kg, tänään en käynyt vaa’alla. Alan jo hieman miettiä, että kuinka alas voi tai on järkevää mennä. Kilo vielä, ja olen kevyempi kuin koskaan aikuisiällä.

Oli nätti kevätpäivä, joten askartelin maalitaulun. Luulin, että laihtumisen ja jonkinlaisen lihastreenin jälkeen minusta olisi kehittynyt olumppiatason jousiampuja. Ei ollut.

En edelleenkään osaa jännittää selkälihaksilla. Tai sitten niitäkään ei ole. Nyt en suin surminkaan muista jousen paunoja, mutta olisikohan ollut 30 paikkeilla, eli vetovoimaa tarvitaan 15 kiloa. Isot metsästäjämiehethän ampuu 60 paunaisilla, mutta taljajousella, jossa vedon lopussa häviää 80 prossaa vastuksesta (ja silti ne rikkoo ajan myötä olkapäänsä).

Mutta koska en osaa käyttää selkää, niin käytän hauista ja vaikka en ampunut kuin kaksi 9 nuolen sarjaa, niin luultavasti oikea käsi on pipi huomenna.

Tuo oli ensimmäinen sarja. Se parempi. Toinen oli kuin haulikon jäljiltä.

Kun nuoli lähtee ylös, niin vatsalihakset antaa periksi ja jännittäessä jännettä vetävä oikean käden olkapää painuu alas ja vastaavasta vasen jousikäsi nousee ylös.

Oikealle menevät osumat johtuvat vastaavasta syystä, mutta kuvaa vielä enemmän coren heikkoutta. Ammuttaessa siis seistään kylki maalitaulua kohti. Kun ei jaksa/pysty/muista pitää keskivartaloa kuosissa, niin oikean jännittäessä lähtee vartalo kiertymään, kun voimat ei riitä pitämään hartiasuuntaa paikallaan.

Njooh. Pystyn luennoimaan kokemuspohjalta kaikista ongelmista, joita huono asento ja kehno lihaksisto jousiammunnassa aiheutuu.

Otin minä sykkeetkin - korkeampaa oli kuin vatsalihastreenissäni :rofl:

kuva

1 Like