Rikkinäiset linkit

Hyvät linkit eivät koskaan kuole. Paitsi että kuolevat. Vaikka ei saisi. Katiskassa on paljonkin kuolleita linkkejä ja suurin osa niistä on sisäisiä. Johtuu ihan siitä, että olen yhdistellyt juttuja tai rakenne on muuttunut, mutta uudelleenohjaukset puuttuvat.

Seuraan koko ajan 404 Not found ilmoituksia ja korjaan niitä ehtiessäni. Jos linkki ei vie miehinkään, niin kannattaa kokeilla hakuna jutun otsikkoa.

Jos tulee ilmoitus 410 Gone niin juuri se juttu on tuhottu. Useimmiten siksi, että se on ollut aika turha, tai aika on mennyt siitä ohi.

Myös ulkoisissa linkeissä on kuolleita. Varsinkin viitelinkeissä ja lähes aina linkkauksissa koirien kuivamuonamnerkkeihin. Molemmat johtuvat samasta syystä: sivustoa on muutettu tai – varsinkin ruokamerkeissä – nimeä tai säkkikokoa on muutettu, vaikka tuote on silti sama.

Minulla on taustalla pyörimässä apuohjelma. joka tarkistelee noita hissukseen. Korjaan, eli käytännössä poistan, moiset linkit aina tavattaessa. Tuosta ei liene suurtakaan merkitystä teille, koska logien mukaan niitä klikataan ehkä kymmenkunta kertaa julkaisun aikaan ja sen jälkeen ei enää koskaan (suurin syy siihen miksi en nykyään enää vaivaudu laittamaan viitteisiin linkkejä),

2 Likes