Raiskauksen ihanuus

Kirjoitettu alunperin 26.4.2013

kuva

Ymmärrän, että Intiassa on yli miljardi ihmistä ja se on paljon. Enemmän kuin kykenee hahmottamaan. Ymmärrän, että moiseen määrään mahtuu monenlaista hiihtäjää. Saman verran tavallista ihmistä ja hiihtäjää kuin suunnilleen yhteensä USA:ssa, Euroopassa ja Venäjällä - ja silti kolmikko taitaa jäädä vajaaksi.

Silti en ymmärrä, miksi Intia on jatkuvasti raiskausuutisten kärjessä.

Osaksi kyse on varmasti myyvistä otsikoista, sillä Etelä-Afrikka ohittaa tapauksissa varmasti Intian, mutta köyhien mustien raiskaukset eivät kiinnosta - ellei moinen väkivalta kohdistu rikkaaseen valkoiseen. Mutta Intiassa on lähtenyt ns. mopo käsistä.

Tyttölapsille ei ole arvoa, aikuisilla naisilla sitäkin vähemmän - poislukien myötäjäiset. Ei Saudeissakaan naisella arvoa ole, ainakaan länsimaisen mittarin mukaan, mutta ei siellä varmasti raiskauksia yhtä paljon tapahdu. Toisaalta, ei naiset yksinään kuljekaan, jos haluavat välttää kepin tai kivityksen. Jokin vaivaa itäisiä maita.

Kiinalaiset ja japanilaiset ovat valmiita syömään aivan mitä tahansa, jos se vaan parantaa potenssia. Länsimaita syytellään pornon (yli)markkinoinnista ja naisten seksuaalistamisesta, mutta me olemme aivan aloittelijoita verrattuna japanilaisiin.

mmärrän, että kaikki jo aikoja sitten ylikansoittuneet maat ovat kehittäneet uskontoja, joissa perusidea on sulkea ulkopuolella vellova paha pois omasta tietoisuudesta. Nirvanaan pääset vain täydellisellä passiivisuudella.

Se on ollut elinehto pärjätä ympärillä ollutta kurjuutta vastaan.

Mutta en ymmärrä, että samoissa jo muinoin ylikansoitetuissa maissa naisten rooli ja arvo on nolla. Onko liiallinen tarjonta ja syntyvyys aiheuttanut humaanisen inflaation?

Pohjoismaissa emännät kantoivat entisinä aikoina talon ja aitan avaimia, ja se joka hallitsee omaisuutta, hallitsee myös yhteisöään.

Miesten sinänsä näennäinen ylivalta ei päässyt aidoksi ennen kuin vasta tuoreemmalla ajalla. Normannit (Ranskaan siirtyneet viikingit, pääosin tanskalaista alkuperää) alistivat naisensa täysin, mutta koska perijä määräsi tulevaisuuden, niin naimaikäinen nainen muuttui arvo-omaisuudeksi. Vaikka hänet suljettiinkin torniin kullan ja muiden rikkauksien pariin, niin hän ei kuitenkaan ollut maan tomua.

Siltä pohjalta feminismin oli helppo ponnistaa. Suomessa vielä helpompi, koska myös tyttölapset osasivat lukea, eikä perintöoikeus hävinnyt koskaan kokonaan. Tämä näkyy suoraan alhaisempina raiskauslukuina, uskon ainakin niin.

Intiaa ei varmasti saa pommittaa kivikaudelle sen suurten ongelmien takia, joista - niin pahalta kuin kuulostaakin - raiskaukset ovat vähäisemmästä päästä. Laaja taloudellinen kurjuus on pahempi ongelma.

Mutta jos melkoiselle osalle miesväestöä kerrottaisiin, että kielon marjat ovat superpotenttista potenssilääkettä, niin vähenisikö ongelma jollain aikavälillä?