Raakaruokinnan avaruustiede

Se, että raakaruokinta on rakettitiedettä, ei ole mikään uusi väite. Aiheesta on kiukuteltu paljonkin, puolin ja toisin.

En vaan pääse siitä yli enkä ympäri, koska tuohon törmää koko ajan. Toki erilaisilla variaatioilla, eikä aina ole kyse vaan kiukuttelusta lisäravinnepolitiikkaa vastaan. Ylipäätään arkuus ruokkia koiraa lihapohjaisesti tai pelko liian vähien lisien/liian suuren määrän aiheuttamista terveysongelmista on ihan pahuksen vahva.

Mutta mistä se kumpuaa? Tietysti tiedonpuutteesta, mutta kun tietoa on vaikka kuinka paljon vai onko sitä liikaa? Onko tieto liian ristiriitaista? Vaaditaanko liikaa perustietoja (ja onko se, että pidän useimpia asioita peruskoulutason yleissivistykseen kuuluvia, vain merkki omasta elitismistä?)

Ymmärrän täysin sen, että kun asia on uusi, niin on aivan mahdotonta tietää mikä purkki kaupan hyllystä pitäisi ottaa. Mutta kun ongelma tulee kahden samanlaisen sinkkipurkin välillä? Onko se vain itseluottamuksen puutetta?

Vai… onko ihmisistä tullut laiskoja ajatelemaan (kyllä, syytän Instagramia :laughing:)

No, tuohon on tulossa muutos. Yhden valmistajan kanssa on käynnissä tällä hetkellä projekti, jonka kylkiäisinä saatettaisiin vihdoin ja viimein saada markkinoille se mitä ollaan kaipailtua aina: yhdestä purkista kaikki. Aika näyttää.

Eli peräänkuulutan sitä Aitoa ja Oikeaa syytä miksi raakaruokintaa pidetään niin pirun vaikeana - vaikka ihmisten kanssa teenkin töitä ja perusteet on tullut opetettua monelle, niin silti käsitykseni syist ja seurauksista on enemmänkin omaa pähkäilyä ja ylläripylläri - siinä on vahva bias :crazy_face:

1 Like