Punkkien torjunta

1 Like

Jos oikein muistan, niin linkin aiheista puuttui mm. kookosöljy koirien punkkihäätönä.

Joku kysyi toisaalla kokemuksia kookosöljyn käytöstä (jonka toiminnan selitettiin kysymyseen liitetyssä huuhaasivuston Newsnerin — jonka jaot ovat bannissa Katiskan ympyröissä ajasta ikuisuuteen — linkissä johtuvan siitä, että kookosöljyn lauriinhappo haisee punkista pahalta).

Vastasin:

Ei se silti toimi. Kokeillaan tai ei.

Ensinnäkään yksikään hajuste ei karkota punkkeja. Niillä ei ole minkäänlaista hajuaisti. Toiseksi on ihan se ja sama onko kyseessä lauriinihappo — se on vaan otettu esille, koska on päätetty että kookosrasva toimii karkoituksessa ja kookosrasvassa on lauriinihappoa.

Jos haluaa uskoa, että lauriinihappo on se juttu, niin sitten karkottaa myös palmuöljy ja äidinmaito.

Ă–ljyt, aivan riippumatta onko se kookosta vai ei, toimivat kaikki samalla tavalla miksi mm. aurinkorasva toimii. Tai nivea. Punkki ei pysty kulkemaan tai jumittaa siihen tahmaan.

Mutta mitäs tehdään sitten kun se rasva on imeytynyt tai haihtunut?

Voin myös taata, että kukaan ei halua kulkea yltäpäältä rasvaisen koiran kanssa.

Miksi sitten kookosöljystä puhutaan niin paljon? Siksi, että sitä on huuhaapuolella myyty kaikkeen mahdolliseen avuksi. Aidostihan se on maailmankaikkeuden köyhin rasva, täysi turhake, ja ainoa missä se toimii on kolesterolin nosto — muuten myös koiralla. Mutta sehän edellyttää, että syötäisiin, iholta ei imeydy ruuaksi.

Miksi kookosöljystä on sitten niin paljon hyviä kokemuksia? Nii’i… miksi myös rukousten avusta on niin paljon hyviä kokemuksia? Tai homeopatiasta? Ihmiset ei useinkaan ymmärrä syitä ja seurauksia, vaan jokin ajallinen yhteensattuma vaikuttaa. Siksi tutkimuksissa huomioidaan mm. plasebo.

—

Oho. Minähän olen joskus kirjoittanut aiheesta. En muistanutkaan.