Punasolmukki

Meillä kasvaa pihantäydeltä matalaa kukkivaa ruohoa. Villiintyi kukkimisessaan täysin kun päältä ajettiin matalaksi muu kasvusto. Kaverin nimi on punasolmukki.

Tunnistamisen tein iNaturalist-appilla. Ei huonoin noissa, vaikka aika ajoin kuvan tai äänen tunnistaminen menee perseelleen — mutta siellä on backuppina liuta innostuneita ihmisiä

Luontoportti.com totesi punasolmukista näin:

Punasolmukki kestää hyvin tallaamista ja voi muodostaa seinustoilla ja tantereilla jopa useiden neliömetrien kasvustoja. Se menestyy jopa koulujen pihoissa, urheilukenttien laitamilla ja pysäköintipaikkojen reunoilla, joiden kulutus on liikaa useimmille kasveille. Punasolmukki on läsnä myös katujen kivipeitteen väleissä, asvaltin raoissa ja muualla kasvittoman oloisilla keskusta-alueilla.

Punasolmukki viihtyy kulttuurimailla, mutta se on hyötynyt ihmisestä myös laajentamalla levinneisyyttään Etelä-Lappiin saakka – liikennevälineiden mukana se saattaa kulkeutua kauaskin metsäteiden varteen, jalkamiesten kyydissä jopa syrjäisten metsämajojen ja kämppien ympäristöön. Laji suosii kuitenkin asutuskeskuksia ja puuttuu varsinaiselta maaseudulta sekä luonnontilaisilta alueilta.

Kulttuurikasvi :joy:
Mikä ihme on kulttuurimailla Ihan vaan kaupungissa? Mulla tuli mielikuva alueista, joissa on paljon taidegallerioita/museoita/keikkapaikkoja :rofl::rofl: