Progut ja koira

Jahti&Vahdin sivuilla kerrotaan Progutista seuraavaa:

"Progut® on ainutlaatuista koirien ruokinnassa
Jahti&Vahti-ruuissa mahaa hellii ainutlaatuinen Progut®-valmiste, joka saatavilla vain Jahti&Vahti-tuotteissa, missään muissa koirien kuivaruuissa sitä ei ole. Progutin hyvät ominaisuudet tukevat suoliston normaalia toimintaa sekä eläimen luontaista vastustuskykyä.
Progutin toimintamekanismissa on kolme vaihetta. Se tukee vastustuskykyä, mikä auttaa taistelussa infektioita vastaan. Toiseksi se vähentää haitallisten bakteerien, kuten E.colin, kiinnittymistä, ja kolmanneksi se muuntaa ja vakauttaa suolistomikrobistoa.
Ensimmäistä kertaa koiranruossa saatavilla oleva, patentoitu Progut sisältää happohydrolysoitua panimohiivaa. Hydrolyysissa hiivan bioaktiiviset ainesosat vapautetaan optimaalisella tavalla, jolloin niistä saadaan paras mahdollinen hyöty koiran ravitsemuksen ja puolustusjärjestelmän kehittymisen kannalta."

Ihan oman oppimisen kannalta kiinnostaisi onko nämä vain kivoja mainoslupauksia, vai onko näissä väitteissä terveyshyödyistä jotain perää? Progutiin on tullut aiemmin törmättyä hevosteluaikoina, ja mietin kun jos on kyse tismalleen samasta tavarasta, että miten toimii hevosen ja koiran hyvin erilaisissa ruuansulatuskanavissa? Vai onko siitä ikinä ollut mitään hyötyä hevosillekaan?

Ainoa, joka tuossa piti paikkaansa, oli se, että Progut on panimohiivaa.

Loput ovat pelkkää valehtelua, eikä moiset ole edes teoriassa mahdollisia.

Varsinki tuo hydrolyysissä bioaktiivisten ainesosien vapauttaminen on aivan hulvaton. Hydrolyysissä denaturoidaan proteiinit. Ei yhtään mitään muuta.

Ja kun kysyit, niin ei ole toiminut hevosillakaan. Mutta hevosihmiset ovat maailman toiseksi helpoiten kusetettavia. Jo ihan siksi, että suurimmalla osalla ei ole harmainta hajuakaan elimistöstä tai edes ruuansulatuksesta.

1 Like

Ajattelinkin, että tähänkin lienee pätee vanha sanonta: Liian hyvää ollakseen totta. :grin:

Se on ihan tavallista panimohiivaa, joka on käsitelty paremman säilyvyyden ja helpomman varastoinnin takia. Se siitä.

Ja panimohiivaa on käytännössä jokaisessa kuivamuonassa.

1 Like

Onko ekalla sijalla koiraihmiset? :trophy: vai lapset? :thinking:

Jätin tarkoituksella sanomatta, koska kyseessä on eräällä tavalla loose-loose tilanne, tai virtuaalinen itsemurha.

Mutta 40+ vuotiaat naiset, jotka ovat totaalisen kyllästyneitä elämäänsä, omaavat pakkasen puolella olevan omakuvan sekä yrittävät saavuttaa romanttisen hölypölyn kautta ajan, jolloin tissit ja perse olivat ryhdissään, koska luulevat, että varjoihin paennut kumppani palaisi taas sitä kautta elävien kirjoihin zombiemaailmasta. Noille voi myydä mitä tahansa, koska heidän elämänsä perustuu kuvitelmiin ja mielikuviin.

Mutta kissaihmiset ovat lähellä huippua myös.