🫀 Possun sydän osana koirien ruokintaa, uhka vai mahdollisuus?

Mielipiteitä perusteluineen kaivattaisiin :hugs:
Elikkäs possunsydän koiran ruuan osana, kannattaako? Onko hintansa väärtti? Maksaa Mustissa ja mirrissä muistaakseni 7e/kg. Saako sydämestä jotain sellaista hyötyä, lähinnä proteiinin saralla, koskapa on kohtuullisen rasvatonta, mitä muusta lihasta ei saa?

Koirien ruokinnan muut osat: 30/20 nappulaa ja 17-20% rasvalla olevaa lihaa (broikku, kalkkuna, sika-nauta) suhteessa 40/60 +maksa päivittäin+lisät (sinkki,d,be, omega3).

Muut tiedot: Koirat sopivan painosia, kohtuullisen aktiivisia, ei kuitenkaan ns. urheilukoiria, saa jonkin verran palkkaa syötävän muodossa päivän aikana. Syövät kerran päivässä, jos sillä on merkitystä.

Voi käyttää, mutta minusta ne eivät ole hintansa väärttejä terveellä koiralla.

Sydämen antamat aminot ovat aika pitkälle samoja kuin lihassa, mutta toki siinä on hieman eroja. Ylipäätään lihan ravintoarvo syöjälle rakentuu kahdesta asiasta: mikä on ollut lihan funktionaalinen toiminta elävässä ja mitä se syötävä on itse pupeltanut. Sydän tekee taukoamatonta työtä, joten eroja vaikka reiteen ja selkään on.

Ravitsemuksellisesti erot muuhun lihaan ovat kuitenkin enemmän teoreettisia kuin aitoja. Mutta jos haluaa tehdä paperilla parhaan mahdollisen, niin sitä aletaan rakentamaan sydämestä ja kalasta.

Onhan sydämessä myös tauriinia enemmän, mutta senkin hyöty on aika arvuuttelua. Rikin saanti on myös parempi, jonka takia joskus yllytän iho-ongelmaisen omistajia antamaan sydäntä.

Muutoinhan sydän on ihan ok ruokaa. Usein vähärasvaista, mutta ei aina — possut joskus demonstroivat mitä tarkoittaa viskeraalinen rasva :wink:

Jos hinta ei pelota, niin mikään ei estä.

Naudan sydämen ravintoarvot Finelissä:

https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/792

Joitain eroja possuun on, mutta ei oleellisia. Luultavasti possussa on rasvaa enemmän.

Kiitos, jotain tämän kaltaista vastausta hainkin. Yritin katiska.euaikin penkoa, mutta vähän laihoin tuloksin.

Määrät kahdella 20kg koiralla jää niin pieneksi, ettei hinta, minusta, nouse kynnyskysymykseksi.

Kalasta vielä kysyisinkin, mistä saisi edes kohtuulaadukasta kalaa kohtuullisella hinnalla. Kokeilin Kennelpakasteen lohta ja se oli kyllä aikamoista. Olisiko kokemusta paremmasta? Ihmisten kaupan kalatiski?

tohon kalaan…minä oon ostanu lohisuikaleita vauhtiraksun rekasta 5kg/18.50€

Sieltä varmaan helpoin olis joku kokonainen silakka :woman_shrugging:
Mut aloin myös miettimään että onko kennelpakasteella joku sisävesien järvikala-ruoka?

Näyttipä olevan. Laadusta en kyllä tiedä yhtään.