Positiivinen ajattelu

Positiivinen ajattelu pitäisi olla lähtökohtaisesti se, mihin pyritään. Positiivisuus kuitenkin ymmärretään pääsääntöisesti väärin, sillä se ei tarkoita, että kaikki pitäisi hyväksyä ja mitä tahansa kritiikittä peukuttaa.

Positiivinen ajattelu tarkoittaa, että edes löytää hyvän sieltä missä se on. Käytännössä se kuitenkin tarkoittaa valintaa olla pelkästään vittuilematta aina ja kaikesta.

Jos ainoa sisältö on vinkuminen, valitus ja ranteiden viiltely, sekä siinäkin kaikkien muiden syyttely, niin ehkä kannattaisi olla sitten kirjoittamatta?

Positiivisuus ei tarkoita sitä, että ei saisi olla eri mieltä, kyseenalaistaa tai olla jopa viiltävä. Se ei myöskään tarkoita sitä, että epäkohdista pitäisi olla hiljaa. Positiivisuus ei myöskään tarkoita sitä, että ei voisi sanoa ei.

Positiivisuus tarkoittaa, että ollaan rakentava, jätetään henkilöön menevät hyökkäykset pääsääntöisesti väliin (oikeasti, joskus nimenomaan henkilö on se varsinainen ongelma) ja missään nimessä ei dissata koko yhteisöä.

Moinen käytös saastuttaa koko ympäristön ja antaa uusille käsityksen, että moinen olisi talon tapa — ja silloin ollaan lujaa matkalla pohjaan.

Joten — ehkä blogin hengessä…

kuva

https://www.gocomics.com/darksideofthehorse/2013/05/20