Poissaoloilmoitus

Olen vakaasti sitä mieltä, että jos mikään foorumi tai some-kanava vaikuttaa omaan elämiseen ja varsinkin lomailuun, niin tarvitsee totaalista irtiottoa digimaailmasta. Eräänlaista henkistä katkoa ja nenänvalkaisuviikkoa. Mutta joskus osalla on aito tarve kertoa, että ei ole tavoitettavissa.

Foorumilla on mahdollisuus tehdä poissaoloilmoitus. Sen huono puoli on siinä, että se on melkoisen passiivinen. Muut näkevät sen vain jos katsovat riittävän tarkkaan avatarta ja erikseen klikkaavat poissolosta kertovaa pinssiä. Se ei lähetä yksityisviesteissä tai maininnoissa ilmoitusta poissa olosta. Ja mikä pahinta, se ei estä ilmoituksia liikenteestä omassa päässä.

Kyseessä on vain… julistus.

Mutta jos tarvitset poissaoloilmoituksen, niin klikkaa oma avatarasi, profiilikuvaa, ja sen jälkeen oikeanpuoleisinta välilehteä, jossa on käyttäjää kuvaava ikoni.

kuva

Sinua kiinnostaa valikon ensimmäinen kohta: Set custom status.

Kyllä, se on kääntämätön, koska kyseessä on foorumin piiloitettu ominaisuus, eikä sille ole olemassa käännöstietoja.

Kun tökkäät sitä, niin pääset muokkaamaan poissaoloilmoitusta.

kuva

Kerrot syyn ja asetat viimeisen voimassaolon vaihtoehtojen mukaan. Otsikko Remove status ei viittaa siihen, että sinä poistaisit ilmoituksen, vaan koska järjestelmö poistaa sen — eli viimeinen voimassaoloaika.

Sitten vain muistat klikata Tallenna,

Käyttäjäkuvakkeeseesi ilmestyy pinssi.

Kun kuka tahansa klikkaa sitä, niin näkee viestin ja koske se lakkaa olemasta voimassa.

kuva

  • Voihan sitä toki muiden viestin kertomiseen käyttää

Js haluat poistaa ilmoituksen, niin aloita alusta. Mutta koska voimassa voi olla vain yksi ilmoitus, niin päädyt muokkauksessa siihen minkä teit. Nyt ikkunan alaosasta löytyy roskakori. Kun klikkaat sitä, niin ilmoitus poistetaan.

Oma rauha, eli ei saa mitään ilmoituksia, kannattaa käydä asettamassa oman profiilin takaa asetuksista ja sieltä kohdassa Ilmoitukset. Kun laittaa niistä jokaisen muotoon ei koskaan, niin saa olla kohtuullisen rauhassa.

Mä kun ihan innostuin, että nyt meillä on uusi facebookin kaltainen status-infoväylä, kaikkia kun varmasti kiinnostaa jatkuvasti, mitä minä teen ja ajattelen! :joy:

Me jatketaan huomenna matkaa mökiltä vaunuilemaan, täytyy käydä laittamassa tuonne poissaoloilmo “akku loppu” ihan varmuuden vuoksi, kun ei tiedä kauanko varavirtapankit kestää Katiskan nykyisessä viestitulvassa :+1: