Pitserian iskenderarvo

Käytiin ihan ulkona syömässä. Siis sisällä, mutta oikein ravintolassa.

Nummelassa (ja Vihdissäkin, ei sen puoleen) oikein ulkona ravntolassa syöminen tarkoittaa jotain kylän noin neljästä pitseriasta tai yhdestä autogrillistä.

Nummelassa on yksi ravintolamaisempi, mutta hintatasoltaan pitseria, ruokapaikka. Itseasiassa aika hyvä. Mutta nyt ei käyty siellä, vaan pitsapaikassa.

Syy oli helppo. Vaikka perheellä on elämäntapamuutos menossa, niin tämä viikko on siltä osin mennyt ns. perseelleen. Ollaan siis syöty kaikenlaista, jota ei olisi pitänyt. Ja vielä hieman päälle.

Joten kun ujosti kysyin, että voitaisiinko tänään syödä kebabit, niin sitten lähdettiin Nummelaan. Osaksi siksi kirkonkylän mesta tiedetään ja Nummelan paikassa on kuulemma isot annokset.

Minä arvotan paikat iskenderin perusteella. Siis kebabia, leipäkuutoita, tomaattikastiketta ja jugurttityyppinen kastike. Hyvin simppeli, ja se onnistutaan usein pilaamaan ihan totaalisesti.

Nummelan Formula pääsi kolmoseen. Leipäkuutioista ei ollut saatu mössöä ja jugurttikastikkeessa oli hieman makua. Tomaattikastike sitten loistikin poissaolollaan.

Mutta. Kun ruoka tuodaan pöytään, niin olettaisin sen olevan hieman lämpimämpi kuin noutoruoka 20 minuutin kotimatkan jälkeen.

Kebabpaikkoja riivaa mauttomuus, varsinkin maaseudulla — ja kyllä, Nummela on maaseutua, vaikka siellä liikenneympyröitä onkin. Eikä tämä ollut poikkeus. Mutta ilmeisesti hiukankaan makurikkaampi ratkaisu ei olisi myynyt.

Minua häiritse suunnattomasti salaatin puute. Kyllä, olisin voinut hakea salaattibaarista — mutta siellä ei oikein ollut mitään. Oliiveja, sipulirenkaita ja jotain, joka oli ehkä joskus ollut jääsalaattia. Jalapenot olivat enemmänkin… ehkä menossa kuivaukseen, koska olivat aika rapeahkon oloisia.

Kyllä, tiedän että alkuperäisempään iskenderiin ei kuulu salaatti. Entä sitten? Ei alkuperäistä kebabia tai iskenderiä tehdä myöskään naudasta.

Annos oli iso. Tyydyttää useimman ahneen mielen. Tosin minä söin omani ja einen Minnan perinteisestä kebabista ranskalaisilla (ranskalaiset olivat itseasiassa aika hyviä). Mutta annoksen koko ei ollut ongelma ja olisi jopa kestänyt hieman pienemmänkin määrän.

Kolmonen tuli siitä, että iskender ei ollut pahaa. Sekin on valitettavasti nykyään saavutus. Mutta luultavasti seuraavalla kerralla otan jotain muuta.

Juu, tulee tuonne seuraavakin kerta. Sekin on plussaa.

1 Like