Pistohaava: Kuorittu antura-> toipilaskausi

Pistohaava 4-5 mm syvää vtj:n anturassa (tikku). Alkoi hoitamaan itse rivakkaalla otteella ennen kun huomasin: kerkesi repimään sarveista n 80% , loput poistettiin ell.
Hoitona: Desinfiointi, kuivaus, suojaus sekä sisällä että ulkona, ab-kuuri, kipulääkitys.
Sitä minä pähkäilen: tarviiko antaa erikseen lisiä ja hyötyykö erillisistä lisistä nyt toipilaskauden aikana kunnes parantunut? Lähinnä pähkäilen sen uuden sarveisen takia, uusiutuu kyllä, mutta onko se uusi/tuleva kestävä vai jääkö ohuemmaksi, jos ei erillistä tukihoitoa lisistä…
Perusterve nuori metsästyskoira, ei ole mitään allergioita, tms. Anturat olleet koko ajan ok, ei turhan kuivia eikä halkeilevia, eli ihan normi"popottimet".
Ruokinta suhteessa kulutukseen ympäri vuoden muutenkin: (pääsääntöisesti50/50) kuivamuona+ lampaan rasva riippuen mitä lihaa kuppiin laitetaan+ perussetti ADE, jne

Ei tuossa varmaan ruokinnan suhteen sen kummallisempia tarvitse tehdä. Mutta ei koskaan ole väärin tuplata D-vitamiini ja antaa vaikka maksaakin enemmän, jos sitä on käyttänyt. Jos ei ole, niin einesmaksalaatikko (400 g) joka toinen päivä vaikka viikon ajan.

Mitä jos ylipäätään heivaisit ADE:n?

Anturan pinnan suhteen lisillä ei liene mitään merkitystä. Niillä etsitään vaan nopeampaa toipumista. Omien kokemusten mukaan mustat anturat paranee ihan normisti, tosin paksuuntuminen vie hieman aikaa. Pinkit voikin olla sitten hankalampia.

Mustat anturat on. Ok, heivaan ADE pois. Rakensin kunnollisen paksun suojan ja sen verran mitä koira liikkuu välttämättömillä/ pakollisilla ulkoilukerroilla niin tekee sen nilkuttamatta neljällä jalalla. Toki kipulääkitykselläkin on vaikutusta asiaan. Onneksi ei ole mikään kierroksilla käyvä koira ja käyttää sisätiloissa ajan lepoon ilman erillistä rajaamista.

Kunhan muistat korvata sen ADE:n maksalla, D-vitamiinille ja E-vitamiinilla :wink:

Niin kauan kun se keventää tassua, niin kannattaa käyttää jotain suojaa ulkona. Sisällä ei oikeastaan tarvitse muuta kuin haavataitoksen rasvalla ja sukka tai kierros cobania. Tai, meillä ei ole tarvittu muuta. Ja aika usein muutaman päivän päästä ei tarvita sisällä oikeastaan mitään – mutta toki tuo riippuu kuinka pahasti on kuoritunut.

Jep. Teen niin. Iso kiitos!