PETA Loses Lawsuit Against Edward Gal for Animal Cruelty

Taustoista sen verran, että

  • hollantilainen Edward Gal on kouluratsastuksen huippunimi
  • hevonen Undercover on yksi maailman ykkösnimistä
  • käytetty ”apuohjatekniikka” rollkur pakottaa hevosen pään alas ja kaarelle, pitäen eräällä tavalla vaaditun turvan luotilinjan eteen suorana; vastaavaa on hieman hankala verrata koiramaailmaan, mutta hyvin tarkoitushakuinen vertaus voisi olla kuonopannan käyttö hapetuksessa, että koira seuraisi suoraan (njooh, ihan pahuksen huono vertaus)

Rollkuria pidetään aika yleisesti ihan paskana työkaluna, ja sen saisi huoletta kieltää. Siitä ei ole kyse. Kyse on ymmärryksestä siitä miten PeTA toimii. Sillä tälläKÄÄN kertaa aiheena ei ollut eläinsuojelu, kuten olisi pitänyt olla. Kyseessä oli julkisuustemppu, joka:

The motto of the animal rights organization is in part: Animals are not there to entertain us or to exploit them in any other way.

Saksan PeTA sentään myöntää tuon julkisesti. Suomen haarat Animalia ja Oikeutta eläimille lässyttävät ja yrittävät olla kuin muka eivät olisikaan.

Gal käytti rollkuria Euroopanmestaruuskilpailuissa vuonna 2015. Koska PeTA ei tee eläinsuojelua, vaan elänten oikeus -toimintaa, niin he lähtivät oikeuteen punnitsemaan aihetta onko rollkur eläinrääkkäystä vasta vuonna 2018. Juuri ennen Maailmanmestaruuskilpailuja. Juttu kaatui. PeTA herätti saman tapauksen uudestaan vuonna 2021. Juuri ennen Olympialaisia. Hävisivät juttunsa.

Kuten PeTA itse toteaa, niin asian vetkuttelu tehtiin vain ja ainoastaan, sekä oikeuskanteiden aikatauluttaminen, medianäkyvyyden maksimoinnin takia. Ei PeTA hakenut eläinsuojelua, ei arveluttavan työkalun kieltoa eikä ratsastajan bannaamista. PeTA haki vain ja ainoastaan julkisuutta ja heille oli ihan sama voittivatko vai ei, Itseasiassa tiesivät häviävänsä.

Hevosethan eivät näyttele minkäänlaista roolia PeTA:n toiminnassa. Tai koirat. He ovat valmiita rikkomaan melkoisen määrän munia saadakseen haluamansa munakkaan. Ja jos munakas menee perseelleen, niin… ei haittaa, päämäärä oikeuttaa tavoitteen ja jos nyt sitten joudutaan uhraamaan eläimiä, niin se ei haittaa, koska tulevaisuus.

Siksi heille ei ole mikään ongelma päästää kettuja ja minkkejä linnuston joukkoon.

Luuleeko joku edelleenkin ihan aidosti, että Oikeutta eläimille liikkeen kampanja suojelua vastaan liittyi mitenkään suojelussa joidenkin käyttämiin metodeihin? Ei liittynyt. Se oli julkisuuskampanja, jossa haettiin samalla rahoitusta, ja joka tähtää koirien täydelliseen vapauttamiseen ihmisen kahleista.

Vapauttaminen pitää sisällään myös sinun koirasi.

Mitä tapahtuu kun tehdäänkin eläinsuojelua ja PeTA, Animalia sekä Oikeutta eläimille ei ole mukana? Silloin nykyaikaisesta 5-ottelusta poistuu nopealla aikataululla hevoset ja ne korvataan polkupyörillä. Suomalaiset ravureiden asemaa ja terveyttä ovat korjanneet eläinsuojelijat samalla kun eläinoikeusliike on keskittynyt saamaan mahdollisimman monta hevosta lihakoukkuun.

Silti rollkur pitäisi kieltää.