Perineaalityrän hoito

Koiralla todettiin perineaalityrä. Samalla käynnillä huomattu lohjennut hammas, kaksi eläinlääkäriä oli kurkannut suuhun eikä ollut huomannut. Tyrä selittää monia oireita, en ole osannut huolestua siitä.

Aluksi koitetaan hoitaa ruokavaliolla, kirurgista vaihtoehtoa mietitään myös. Onkohan psyllium tässä ongelmassa parempi kuin muut kuidut? Ongelma on vähän, että miten saan koiran syömään kuitulisän. Koira on valikoiva syöjä ja vierastaa kaikkea outoa :smiley:

Melkein mikä tahansa sulamaton kelpaa. Mutta psyllium, tai … perkele … no, se kolmas, joka ei ole chiaa eikä pellavaa — nyt katkoo oikein kunnolla. Tai hevosten sinimailaspelletti, jos joku hieman tuttu talli on lähellä.

Voihan sitä maustaa, vaikka voilla, kermalla tai naudanmahalla.

Koira on syönyt tosi huonosti muutenkin viime aikoina sairauden takia ja nyt sitä joutuu vähän houkuttelemaan. Nyt tarjosin voita, maksalaatikkoa ja psyllium sen seassa meni melkein koko annos.

Hyvä olisi muistaa, että sairaan koiran kohdalla usein kunhan syö jotain on parempi kuin ei mitään :point_up:

Vaikea vaan kun pitäis laihduttaa koiraa ja ties mitä kaikkea niin pitäis osata heittää romukoppaan se “mitä pitää” syöttää.

2 Likes

Ei tuota enää paremmin olisi voinut muotoilla.

Ei se oikeastaan ole, kun muistaa, ettei laihduta koiraa aktiivisesti. Vähentää vain kaloreita hiukan.

Se on laihtunut n.700g kuukaudessa (7.8kg alkupaino). Sittenhän tajusin että se ei oo syönyt ruokaan kunnolla pitkään aikaan. Herkut kelpasi paremmin kun hyvin, mutta onhan se ihmisilläkin niin monesti.