Pätkiskakku

Tätä on pakko kokeilla kunhan ensin saa tehtyä pois alta noi muut joiden ainekset on tullu varattua kaappiin mutta tauti tuli ja esti leipomukset. Pätkistä laittaisin kyllä pohjaan enemmän mitä ohjeessa on.

Laitetaan vähän isompi kuva kun on niin herkullisen näköinen ja toi pikkukuva tarviis suurennuslasin :rofl:

Screenshot_20220413_215854

1 Like

https://fi.fazer.com/collections/paasiainen/products/patkis-moussemuna-4-pack-144-g

Pätkistöhnämuna. En suosittele, saa aikaiseksi ison harmituksen siitä, että osti vain yhden paketin.

Tuo töhnämuna oli kylläkin ihan tolkuton pettymys.

Mun tytär sanoi samaa ja siksi en oo viittiny ees ostaa.

Ostin pätkis minibites pussin ja laitoin kakkupohjaan sen miinus muutaman suuhun eksyneen. Lisäsin kuorrutteeseenkin kaksi pätkispatukkaa. Koristeita tosin jäikin enää kolmen patukan verran, eli huomattavasti vähemmän kuin ohjeen kuvassa :sweat_smile:

Nyt pitää vielä odotella että mokoma jäähtyy :weary:

1 Like

Sovitaan samantien, että lakataan valehtelemasta :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Kerro sitten oliko tarpeeksi pätkiksen makuinen :blush:

Kuorrute oli tosi jees pätkisten kanssa, pohja oli vähän pettymys. Laitoin sen 23cm vuokaan, jotta tulisi mahdollisimman paksu herkku, mutta pohja ei maistunut pätkikselle riittävästi. Joten pelkän pohjan lappaminen suuhun oli vähän tylsää, kaikissa palasissa olisi tarvinnut olla kuorrutetta mukana.
Joten muokkaisin ohjetta niin, että viimeiseksi sekoittaisin pätkispalaset suoraan taikinaan sen sijaan, että ne sulaa rasvan joukkoon.
Ja mieluummin 25cm vuoka. Silläkin tulee tarpeeksi paksu, mutta sen verran matalampi, että todnäk joka lusikalliseen mahtuu myös kuorrutetta.

Ei jatkoon. Ellei joku onnistu modaamaan ohjetta niin, että ehdottamasti suosittelee tekemään :sweat_smile:

1 Like

Yksi millä sais pohjaan pätkiksen makua ja vielä jokaiseen lusikalliseen päällystettä, niin tekis tosiaan että pilkkois pätkikset vaan paloiksi mutta laittais sen sellaiseen piirakkavuokaan että siitä tulis tyyliin max 2cm paksu. Sillon se ei oo enää kakku mutta onko sillä väliä kun ei sinne täytettä laita kuitenkaan :thinking:

Siis piirakkavuokaan pelkkää pätkistä? Kuulostaa sellaiselta kakkupohjalta, josta voisin vaikka innostua.

Niin, voishan sinne latoa pelkkiä pätkiksiä, sulattaa uunissa ne ja kovettaa jääkaapissa sellaiseksi letuksi. Ja rouhia pätkistä pinnalle. Olis ainaki pätkistä kerrakseen ja vähän niinku sellanen muodikas raakakakku. Sillähän nimittäin ei ole mitään väliä mistä aineksista se pätkis on tehty mutta kakku olis tehty vaan yhdestä ainesosasta nimeltä pätkis.

Mutta siis tuolla ylemmässä tarkoitin että pätkistä paloittelis sinne taikinan joukkoon :sweat_smile:

1 Like

Vapun kunniaksi sain nyt aikaiseksi tehtyä tätä.
Tekiessä tuli ajatuskatkos joten laitoin taikinan varmaan just johonkin 23cm kakkuvuokaan ja siitä tuli aika paksu.
Ja olen samaa mieltä kuin @Lafal: ei se pohja kauheasti Pätkikselle maistunut, niitä sais olla aika paljon enemmän kuin ohjeessa. Viimeiseksi suupalaksi jätin palan jossa oli kakkua, päällistä ja pätkiksen paloja. Sillon jäi suuhun hyvä maku :sweat_smile:

Vähän niinku perussuklaakakku mutta nopeampi tehdä kun ei tarvinnu vatkata.
Syötävää mutten usko että teen kovin äkkiä uudestaan.
Tästä vois kyllä tehdä Fazerina tai Geisha version jossain vaiheessa :thinking:

1 Like