Paastosta

Ihan mielenkiinnosta kyselen miten @Jagster ajattelit toteuttaa vesipaaston?

Oletko ennen vesipaastoa siirtynyt salaattiin ja muuhun kevyempään ruokaan ja tehnyt jonkin suolentyyhjennyksen?

Juotko jonkin tietyn määrän vettä päivässä?
Maustatko vettä sitruunalla tmv?
Juotko tuona aikana esimerkiksi vihreää teetä vai onko tarkoitus juoda vain vettä?
Kuinka pitkään ajattelit olla paastolla?

Ajattelin, että jos lyöttäytyusin kimpaan niin voitaisiin tsempata toisiamme.

Ei siihen mitään erikoista suoliston tyhjennystä tarvita. Se liittyy enemmältikin detoksaus.väitteisiin, että poistetaan myrkyt suolistosta.

Itseasiassa siirryn raskaampaan ruokaan :wink: Eli ensin ketoosiin muutamaksi päiväksi tai viikoksi, että saa valmiiksi sokerit alas ja näläntunnetta hillittyä – paasto kun ylipäätään ajaa ketoosiin, niin on mukavampi kun tyhjän vatsan takia ei tule huono olo, huimausta ja vitutusta. Siksi siitä ketoosista toisessa ketjussa kysyinkin. Kun minä en ole saanut koskaan mitattua ketoaineita virtsasta.

Päivää ennen syödään puolikas annos. Ja paasto lopetetaan viimeisen päivän iltana syömällä puolikas annos jotain kevyttä lihaa. Eli ei lopeteta seinään ja siirrytä suoraan lautasmalliin, koska se on melkoinen stressi elimistölle.

Paasto saisi kestää 4 päivää. En ole koskaan kyennyt kuin kahteen… Sinä aikana ei saisi syödä tai juoda mitään, joka käynnistää insuliinivasteen. Tarkoittaa, että sitruunavesi, tee väristä riippumatta, mehut ja jopa keinomakeutusaineet kusee koko homman. Mustaa kahvia voi juoda kohtuudella, sen koostumus on erilainen kuin tee.

Vettä ja elektrolyyttejä - eli mineraalisuolaa ja magnesiumia. Ei muuta.

Kun idea ei ole laihdutuksessa. Se saa tehtyä syömällä ylipäätään vähemmän. Huuhaa-akselin detoksaus on myös kuvitelmaa. Sen sijaan paastolla yritetään tehostaa autofagian (vahingoittuneiden solujen kierrätystä uusien rakentamiseen) avulla yleistä terveyttä. Ja se ei onnistu, jos otetaan kaloreita missään muodossa.

Piti aloittaa tänään. Mutta kun ketoilu pissi, ja eilen himaan kannettiin pitsaa ja tänään Marianneja, niin koita siinä sitten pohjustaa paastoa…

2 Likes

Laitat nyt koko perheen ruotuun :joy:.
Näytät niille kuka on päällikkö talossa :laughing:.

Itseasissa uloshengityksestä mitattava ketoosi taitaa olla luotettavin. Lehmillä sen haistaa hyvinkin.
Myös ihmisille on tuotu markkinoille joitain mittareita, mutta en osaa sanoa kuinka luetattavia ne on.

Koirilla ja kissoilla tuo virtsasta mitattava liuska toimii hyvin osviittana.

No, nyt tuli hyvät ohjeet: eli tässä viikon tai kaksi syön niin että pääsen ketoosiin. Sitten puolikas annos minkä jälkeen nautitaan vain vettä runsaasti tai tarpeellinen määrä neljän päivän ajan.
Magnesiumin voi varmaankin ottaa tabletteina ja lääkkeet normaalisti?