Osoitteen muuttuminen foorumi.katiska.eu

Foorumin osoite muuttuu muotoon foorumi.katiska.eu

Teen muutoksen lauantaina 21.5.22 myöhään illalla tai alkuyöstä. Joten niihin aikoihin on varmaan tunnin katkos. Sen jälkeen nykyinen osoite foorumi.katiska.eu lakkaa toimimasta.

Teen kuitenkin uudelleenohjaukset palvelimelle, joten vaikka tulisi vanhalla osoitteella, suoraan tai linkistä, niin pitäisi päätyä oikeaan paikkaan. Ja jos löytää tiensä tänne… no, se tarkoittaa, etten osannut :flushed:

Joten suoraan elämää vaikeuttava tilanne tulee heille muutamalle, jotka käyttävät DiscourseHub-appia, siellä joutuu antamaan uuden osoitteen.

On mahdollista, että SSO-kirjautuminen — eli Googlen ja Facebookin tunnukset — ei toimi. En ole nimittäin ihan varma miten se muutos tehdään, mutta periaatteessa se pitäisi mennä melkoisen jouhevasti. Jos nuo some-tunnusten kanssa kirjautumiset ei onnistu, eikä ole tehnyt erillistä salasanaa, niin sitten joutunee menemään unohtuneen salasanan palauttamisen kautta käyttämällä samaa sähköpostiosoitetta, jota käyttäisi noihin kirjautumisessa.

Mutta toivottavasti homma onnistuu tuoltakin osin.

Saattaa olla, että teen osoitemuutoksen jo tänään perjantaina 20.5. myöhään illalla. Yritin tehdä muutoksen taustalla, mutta vituikshan se meni kuin jessen pääsiäinen. Joten nyt tuntuu siltä, että tämä(KÄÄN) ei ole ihan niin läpihuutojuttu kuin luulin — eli saatan tarvita kaksi tai kolme yritystä.

1 Like

Nyt ollaan uudella osoitteella ja uudella serverillä. Ei se sitten tosiaankaan ihan mennyt kuin siellä jossain pohjanmaan suunnalla, mutta ketjut siirtyivät.

Esikatselukuvat puuttuvat. Saattaa liittyä siihen, että CDN muuttui myös — mutta miksi sitten teksteissä kuvat näkyvät? Suomeksi: ei hajuakaan mihin ne thumbnailit hävisivät. Saattaa olla, että järjestelmä ajaa niitä hissukseen paikalleen tausta, ja sitten ne vaan jonkun kirjautumisen jälkeen pompsahtavat näkyviin.

Fiksaan ehtiessäni some-SSO-kirjautumiset.

Ketjujen sähköpostiosoitteet eivät toimi, eli ei voi aloittaa ketjua mailitse eikä kommentoida. Mutta eipähän tuota ole kukaan käyttänytkään, joten taidan ottaa koko toiminnon pois päältä — itselleni sen aikoinaan tein, mutta en käytä sitä itsekään.

Mistähän osoitteesta foorumi lähettää koosteet sun muut, vai lähettääkö se ollenkaan? Täytyypä tarkastaa.

Huudelkaa jos jokin on rikki, ja jos ette pääse sisälle, niin… no, sitten ehkä kannattaa etsiä joku toinen reitti, jakke.lehtonen@katiska.eu toimii vielä toistaiseksi.

Ainakin botteja tulee ympäri maailman, koska otin maaeston pois päältä näiden serverimuunnosten myötä. Täytyy tehdä asialle jotain, nimittäin tällä hetkellä foorumille tulee noin 500 käyntiä tunnissa muualta maailmasta — ja se on vasta alkamassa.