Nutrolin öljy

Onkohan tällänen mahdollista, että pelkkä öljy auttaa kolmessa kuukaudessa saamaan takaisin näin komean turkin? Koira sairastaa alopecia x:ää jos sillä jotain merkitystä.

Screenshot_20220211_090949

Ei ole mahdollista. Kyseessä on muutenkin laiton terveysväite, jota kierretään samalla tekniikalla kuin mitä ZinZinon rinnakkaismerkki ja laimennettu kalaöljy Effektri harrastaa: käyttäjäkokemukset ovat laillisia, koska ne eivät ole myyjän tai valmistajan keksimiä.

Sinänsä ihan turhaa kikkailua, koska Ruokavirasto murehtii mieluummin koirille myytäviä sinkkituotteita ja rehulihojen kolimääriä, kuin puuttuisi lain määräämänä viranomaisena rehupuolen terveysväitteisiin. Tosin, eihän ne puutu humaanipuolellakaan kuin harvoin ja vain silloin, kun halutaan saada valvontatilastot kuntoon — tuo johtopäätös on oma.

Käyttäjäkokemuksia käytetään siksi, että kuluttajat ovat riittävän tietämättömiä uskoakseen niihin. Kun joku tavis suosittelee jotain, niin sen täytyy sitten toimia. Siksi melkoinen osa käyttäjäsuosituksista on itseasiassa keksittyjä, varsinkin kun mennään ns. viiden tähden arvioihin.

Ne eivät täytä väärennöksen tunnusmerkkejä, mutta laitonta mainostamista ne kylläkin ovat. Markkinointia valvovat viranomaiset eivät niihin kuitenkaan puutu, koska mopo on jo lähtenyt hallinnasta.

Suomen tilanne pahenee koko ajan, mutta ei ole lähelläkään sitä sontaa, joka Amazonin arvosteluja riivaa — siellä ei voi oikein luottaa muuhun kuin yhden tähden arvioihin.

Jos joku on hoitanut alopeciaa pelkästään Nutrolinilla, ja varsinkin heidän ylihinnoitellulla ruokaöljyseoksellaan, jota ihoöljynä markkinoidaan, niin kyseessä olisi itseasiassa eläinsuojelulain rikkominen koiran hoitamatta jättämisenä.

Mutta luultavasti sitä on kuitenkin hoidettu, ja nyt sitten onnistuminen annetaan sille tuotteelle, joka eniten googlemainontaa harrastaa, mutta on myös merkityksettömin. Tällä kertaa Nutrolinille.

Oli kyse sitte Nutrolinista, Effektristä tai mistä tahansa öljystä, koirille tai ihmisille, niin olkaa väitteiden kanssa hyvin, hyvin varovaisia. Ne eivät useimmiten kestä minkäänlaista tarkempaa tutkimista ja useimmiten vain esittelevät liioitellusti mitä rasvahapot ylipäätään elimistössä tekevät tai voivat tehdä.

Kyllä, minusta kyseessä on harhaanjohtavaa markkinointia ja kun mennään vaikka koirien terveysväitteisiin, niin turhan usein heilahdetaan laittomuuden puolelle — vaikka EU salliikin rehuissa ihan idioottimaisen vapaat terveysväitteet, jotka eivät menisi koskaan humaanipuolella läpi.

3 Likes

Vaikka sivuutettaisiin tuotteen tehon (tai tehottomuuden) vaikutus niin tuollainen kasvunopeus ei ainakaan tuolla karvanlaadulla ole edes mahdollista. Eikä taida kyllä edes trimmattavat kasvattaa noin vauhdilla, niistä ei kuitenkaan itsellä tarkkaa havaintoa.

Verrokkina oma kleini kasvattaa puolessa vuodessa 12 millisestä sellaiseksi, ettei ajelua enää ulkopuolinen erota, mutta koiran tuntevat vielä näkee, että jotain on tehty. Kuvassa väitetään saman mitan tulleen nollista ja kolmessa kuukaudessa. Ja vielä niin, että on ollut varaa leikata turkki muotoon, koska trimmattuhan tuo oikeanpuoleinen on.

Nyt Nutrolin mainostaa että öljyä koiralle antamalla ei tule hotspotteja vaikka kuinka kävis uimassa.
On se ihme ainetta :flushed: