Naudan keuhkot koiranruokana

Toisaalla kysyttiin:

En nyt äkkiseltään löydä että onko naudan keuhkossa millaiset ravintoarvot? Eli kannattaako antaa lihaseosta, jossa mukana keuhkoa?

Vastaukseksi tuli linkki Fitbitin ravintotietokantaan:

Tuo kertoo analyysiarvot, jotka ovat hieman eri asia kuin mitä syöjä saa. Samaten arvot riippuvat täysin siitä paljonko muuta kudosta on mukana.

Mutta oma vastaukseni oli paljon masentavampi kuin mitä analyysi antaisi luvan odottaa:

Ravintoarvo on nolla.

Ja mitä tulee seoksen kannattavuuteen, niin sehän riippuu ihan määrästä. Kun hyöty saadaan siitä lihamäärästä. Keuhko on mukana vaan nostamassa painoa ja laskemassa tuotantohintaa — joten siitä hyötyvät myyjät, ei syöjä.

Tosin syömisenkään suhteen asia ei ole aivan noin mustavalkoinen. Siitä ei saa proteiinia, ei rasvaa, ei mineraaleja eikä vitamiineja, mutta se toimii kuidun kaltaisesti.

Siitä sitten siirryttiin varsinaiseen aiheeseen, eli keuhkot koiran ruuassa.

Jakke Lehtonen oscarin liha-riistajauhelihassa mainitaan elimet ja kyselin että mitä ja minkä verran.

Vastaus oli:
Kiitoksia kyselystäsi. Liha-riistassa elimien määrä on yhteensä n. 40 %, josta n. 3/4 on naudan keuhkoa ja 1/4 munuaista

Taitanee paras jättää ko. tuote kauppaan…

Tuo selittää aika hyvin miksi se pötkö toimii laihdutuksessa :wink:


Jakke Lehtonen paloittelin kauriin koirille pakkaseen. Keuhkot on yhdessä rasiassa. Katsoin että niissä on kolesterolia, eikä oikein muuta, joten laittelenko muiden lihojen ohessa kuppiin? Ei vissiin kannata pitää puhtaasti " keuhkopäiviä" vain?

Puhtaat keuhkopäivät ovat ihan ok, jos haluat pitää koiralle paastopäivän.

Miten tämän selittäisi… tilanne on sama kuin jos sinä söisit pelkästään pop cornia yhden päivän. Kyllä, siinä on proteiinia ja hiukan muutakin mitattavaa, mutta ei, siinä ei ole mitään sulavaa.

Kolesterolilla ei ole mitään merkitystä millekään. Se on vain kuljettajaproteiini, jonka sisällä on hiukan rasvaa.

Keuhkot ovat edelleenkin tismalleen sama kuin jos jatkaisit omaa ruokaasi kuidulla, kuten vaikka jäävuorisalaatilla. Tai kurkulla (kurkku on kylläkin huono esimerkki, koska siitä saadaan vettä).