Nallikari 2011

kuva

Artikkelin kuva on ajalta, jolloin harrastimme vielä aktiivisesti greyhound racingiä.

Kesäkuun ja heinäkuun ensimmäisen viikon välillä Oulun kupeessa Virpiniemen radalla järjestettiin parikin isoa kisakoitosta: Top Race sekä vuorovuosina Suomen Mestaruus ja Suomen Derby (jota edelleenkään en suostu kutsumaan Finnish Greyhound Derbyksi). Välillä leiriydyttiin tutuille, välillä Nallikariin.

Enää ei tarvitse. Me olemme jättäneet greyhound racingin ja greyhound racing on jättänyt Suomen.

Suomen nopein ja kovatasoisin ovaalirata on nykyään vinttikoiraliiton, koska Pohjois-Pohjanmaalta loppui harrastajat.

Virpiniemen rata on surullinen osa greyhoundien historiaa. Ensin oululaiset rakensivat sen koko maan vahvalla tuella, ja siellä oli laadukkaimmat kilpailut mitä Suomessa on koskaan järjestetty. Sitten koko maan tuella siellä lakattiin kilpailemasta ja rata luovutettiin vinteille. No, hyvä että edes joku hyödyntää sitä.

Noista ajoista ei ole enää group 1 kilpailuja Top Race ja Suomen Derby. Jos on tuuria, niin ehkä kourallisella koiria Suomen Mestaruus nousee tänä vuonna.

Facebook nosti historiamuistutuksissaan kuvan syötteeseen. Itseasiassa ainoa mukava ja joskus jopa hyödyllinen ominaisuus naamassa.

Kuva on ajalta, jolloin melkoinen lauma ihmisiä odotti kylmä rinki perseen alla nykyiseen Katiskaan tulevia juttupäivityksiä. Siihen aikaan Katiskaan, ja sen edeltäjiin, julkaisin aika paljonkin leimallisesti greyhound-materiaalia. Osa oli blogahtavampia, osa kilpalukertomuksia, osa ihan puhdasta asiaa. Jokainen kolmesta kategoriasta pelotti aina osaa harrastelijakunnasta.

Haalistunut on sekin, koska nykyään ainoat, joilla kylmä rinki on perseen alla, ovat muutamat lisäravinnekauppiaat.

Yksi kotimaisuudella ulkolaista myyvä öljytrokari jopa luuli, että hän voisi pakottaa minut olemaan arvostelematta ja arvioimatta tuotteitaan. Tai ainakin ennakkohyväksyttämään väitteeni heillä, uhkasakon voimalla.

Luulisi, että isompi yrittäjä osaisi edes auttavasti lainsäädännön, mutta toisaalta - ei minua jaksa enää hämmästyttää mikään.

Aidosti en tuossa kirjoita mitään. Korjailin sivuston tekniikkaa, kuten myös herran vuonna 2019 2021 teen suurimman osan ajastani edelleenkin aivan samaa. Jokin on ehkä maailmassa mennyt eteenpäin, mutta ei verkkosivujen perustekniikka. Eikä suomalainen greyhound racing.

Kuvassa on yksi hyvin poikkeuksellinen asia. jonka takia joku saattaisi väittää sitä jopa väärennökseksi. Kahvikuppia ei ole missään. Mutta hei, se oli camping-maailmaa. Tosin, meillä taisi olla silloinkin mukana aggregaatti ja ilmastointikone. Ei ihmisiä varten, mutta koirilla oli helpompaa.

Mikä on luotettava merkki vanhenemisesta? Kun muistelee entisiä suuruuden aikoja ja toteaa, että ennen kaikki oli paremmin.

3 Likes