NAF Glucosamine 10000 plus with MSM 900g

Ei tuosta irtoa juttua. Grammassa on 365 mg glukosamiinia, 72 mg MSM:ää (joka on siis huomattavan poikkeuksellisen vähän vastaaviin verrattuna, vaikka MSM:stä ei iloa olekaan), vähintään 500 mg dekstroosia ja maltoa sekä lapsellinen tippa rapsiöljyä.

Puolet on siis sokeria, kuten aika usein hevostuotteissa. Jos 365 grammasta glukosamiinia haluaa maksaa parikymppiä, niin siitä vaan. Minä en ostaisi :wink:

1 Like

Tämänkin kohdalla kysytään usein mikä on annostus. No, se on niin paljon, että saadaan haluttu määrä glukosamiinia :wink: Kuten ihan aina ihan kaikissa tuotteissa. Lisäksi kysymys on hieman sama kuin vaikka 400 millisessä buranassa — kuinka paljon sitä pitäisi ottaa; vastaus on, että se riippuu ja joskus riittää puolikas, ja joskus tarvitaan kolme.

Mutta opetellaan laskeminen. Jokainen osaa laskea, sillä nämä on opeteltu jo toisella luokalla, mutta ihmisten vaikeus pohjaa samaan kuin miksi ylipäätään sanalliset tehtävät koettiin niin helvetillisiksi: ei tiedetä mitä lukuja pitää laskea ja kuinka päin.

Joten ensimmäiseksi tarvitaan tieto paljon koira ylipäätään tarvitsee glukosamiinia. Jos hakee foorumilla hakusanoilla glukosamiini annostus niin löytää useammankin hitin. Kuten vaikka tämän:

Koiran tarpeena oireilevassa nivelrikossa pidetään:

  • 40 mg/kg

Jos annetaan ns. varmuuden vuoksi, niin varmaan joku puolikas annos on riittävä.

Sitten on vilkaistava paljonko purkissa on glukosamiinia, vaikka grammassa. Ihan siksi, että vain ja ainoastaan sen määrä kiinnostaa.

Se on kerrottu aloituksessa:

  • 365 mg/g eli 0,365 g/g

Nyt on kaksi vaihtoehtoa: voidaan laskea paljonko koirat ylipäätään tarvitsevat tuota per painokilo. Ja sitten laskea annos oman koiran painolle. Tai laskea suoraan oman koiran painolle. Jos sinua kiinnostaa yleiset asiat, niin osannet laskea itsekin eteenpäin. Joten keskitytään vain siihen mitä juuri joku nimenomainen koira NAF:ia tarvitsee.

Leikitään, että koira painaa 20 kg. Koiran tarve glukosamiinille olisi silloin 20 kg x 40 mg/kg = 800 mg.

Nyt saadaan laskettua annos jakamalla tarve sillä mitä NAF antaa koiralle glukosamiinia: 800 mg x 365 mg = 2,2 g.

Tuo sitten muutetaan johonkin helposti annosteltavaan määrään: puolikas teelusikallinen päivässä.