Muna kypsyy koirassa

1 Like

Tämä uskomus pompsahti näkyviin muunnoksella, että kananmuna kypsyy koiran sisällä.

Koska haluan säästää aikaa ja vaivaa moisessa triviaalissa asiassa, niin kopypeistaan vastaukseni Katiskan faceryhmästä – ei tarvitse kirjoittaa samaa uudestaan 10 vuoden päästä, kun samaan törmätään.

–

Vanha uskomus joo. Mutta on toki mahdollista, että muna saataisiin kypsymään koirassa sillä tavalla kuin mitä tuo uskomus kuvittelee, Ei siihen tarvita kuin noin 45 asteen kuume - vai eikö kukaan ole nähnyt niitä videoita Kanadasta, jossa paistetaan muna auringossa?

Nyt arvailen, Se on yhdistetty yhdestä luulosta ja yhdestä väärinymmärryksestä.
Se luulo on kuvitelma, että munan valkuainen tekee vatsaan kalvon ja sitten estää ihan kaikkien ravintoaineiden imeytymisen. Jos unohdetaan se, että silloin raaka muna ei sulaisi kellään - ei ihmisellä, ketulla, koiralla, oravalla jne. - niin eihän mitään ravintoainetta (lähes mitään, pari poikkeusta on) imeytetä vatsasta.

Se väärinymmärrys on termi denaturalisointi, joka on luontaispuolella kirosana. koska sehän tarkoittaa luonnollisuuden poistamista ja proteiinien tappamista. En tiedä mihin ne eläviä proteiineja käyttäisivät, mutta sellaista se on. Aidostihan se tarkoittaa proteiinien aukaisemista kierteistään aminoketjuiksi, joka on samaa kuin mitä kypsennyksessä tapahtuu.

Ja kaikista hassuinta tässä on se, että tuota levittivät barffaajat - jotka toiselta puolen saarnasivat villien syömisiä. Kai he sitten meinasivat, että sudet ja ketut ryöstää pesiä vain metsäpalon jälkeen. Tai jotain.

2 Likes