MSM

MSM: suurin ongelma on siinä, että sen kaikki terveysvaikutukset ovat rikin vaikutuksia elimistössä. Nyt käsitys olisi, että kun MSM:lle ei ole mitään imeytymisreittiä elimistössä, niin jokin tieteelle tuntematon entsyymi pilkkoisi sen ja imeyttäisi yhtä äkkiä rikki suuret määrät.

Grammassa MSM:√§√§ on noin aika tarkkaan 380 mg rikki√§. Se on aika paljon, jos se imeytyisi sellaisenaan. Kun ongelma on siin√§, ett√§ koira saa k√§yt√§nn√∂ss√§ kaiken tarvitsemansa rikin aminohappojen kautta: metioniini, kysteeni, homokysteiini ja tauriini ‚ÄĒ kaksi viimeist√§ ei kulje samoja aineenvaihduntareittej√§ kuin varsinaiset mainohapot.

Suomeksi: elimistössä ei ole mitään kulkureittiä tai käsittelyä pelkälle rikille.

Kun sanotaan, että jokin perustuu elimistössä rikille, niin silloin tarkoitetaan, että se toiminto käyttää jotain noista neljästä yhdisteestä.

Ja kun kyse on aminohapoista tai aminohapon kaltaisista, niin on aivan se ja sama kuinka paljon rikki√§ elimist√∂√∂n ty√∂nnet√§√§n, niin mit√§√§n noista nelj√§st√§ e valmisteta ‚ÄĒ varsinkaan t√§rkeint√§ metioniinia, koska se on v√§ltt√§m√§t√∂n aminohappo eli sit√§ ei koskaan ikin√§ milloinkaan valmisteta maksassa.

Tiede ei myöskään tunne mitään sellaista reaktiota, jossa lisäravinteena syötyä MSM:ää käytettäisiin. Sellaisen tuntevat vain lisäravinnekauppiaat, mutta he eivät kerro.

Aineenvaihdunnassa syntyy kylläkin MSM:n kaltaista yhdistettä jätteenä, mutta se on aivan eri asia.

On yksi vaikutus, joka MSM:n syömisestä varmuudella tunnetaan: vatsa- ja suolistokanavan ärsytys.

1 Like
Alunperin julkaistu chat-kanavalla Eniten vituttaa kaikki…
Lafal

Msm:ssä taitaa olla ohjeena, että päiväannosta ei juoda kerralla, vaan pitkin päivää.
Tai se on ohje aloittelijalle :thinking: mutta juu, pitkin päivää on reippaasti parempi kuin ei ollenkaan :+1:

Jagster

EI tuollaisia ohjeita ole, oikeasti. Ensinnäkään MSM ei edes imeydy ja toiseksi ne on vaan keksittyjä. Ja se keksintö on tullut siitä, että MSM aiheuttaa niin usein ruuansulatuskanavan oireilua. Mutta tässä tapauksessa ongelma on juurikin se yli gramman annos, nopeasti ja luultavasti vielä tyhjään tai tyhjähköön vatsaan.

Lafal

En mä ihan väärin muistanut :joy: hyvä kun tuli tarve etsiä tuo ylähyllyn uumenista, voin vihdoinkin heittää sen menemään :rofl: vanhetunutkin vasta lähes 3 vuotta sitten.

Jagster

Eihän siitä kyse olekaan, etteikö kuka tahansa voisi satuilla pakkausteksteihin mitä haluaa. Itseasiassa sehän on sääntö. Mutta kyse on edelleen siitä, että ei moista suositusta ole.

Tuo ensimmäinen kappale… :man_facepalming:

1 Like